![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Хекър ![]() Група: Потребители Коментари: 44 Регистриран: 21-February 03 Потребител N: 49 ![]() |
Айде сега да видим какво ще каже метълскта общност от народа в Бг относно ромското население.
Изразете някакво положително или отрицателно мнение за ромите ,но нека то да бъде поне малко аргументирано , щото няма смисъл от "Циганите да мрът..." и разни такива реплики. А и все пак не се знае кои може да остане засегнат! Аз лично имам противоречиво ,и неясно дори за мен самия мнение по въпроса. Начи , има една чааст от циганите ,които така да се каже са за "под ножа" .Крадът безразборно ,не спазват ни най-малка хигиена дори да имат възможност ,не си търсят работа ,бият жените и децата си ,и въобще допринасят за негативизма спрямо тях насаден сред българите. Те карат хората да мислят ,че всички цигани не струват. За съжаление ,има друга значително по-малка(но все пак има) част от ромите ,които имат някакви амбиции и възможности ,но са доста възпрепятствани за да се реализират. Познавам такива хора ,достатъчно прилежни и работливи ,на които държавата не открива никаква преспектива ,та дори биват потъпквани и усмивани от сънародниците си. На мен лично ми се струва глупаво да се слагат всички по общ знаменател .Все едно да кажа че всички метали са наркомани(хаха ,тва е една друга тема). Трябва да се намери пълноценен начин за общо съжителство ,от което да има някаква полза ,а не само ненужни дразги. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Anti-Everything ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 536 Регистриран: 4-May 03 Потребител N: 91 ![]() |
Ето как стоят нещата...в България образованието е безплатно, следователно е всеки има достъп го него.А колко цигани ходят на училище (друг въпрос е дали там се образоват или това им е терен да крадат)...надали хващат 1000.Дори може да се каже, че държавата насърчава циганите да се образоват, усигорява безплатни учебници, дава помощи и така нататък.От този факт следва, че ромите имат равен старт в живота и социума.Вероятно сега ще кажете, че хората имат предразсъдъци (основателно е да има), но замислете се...ако вие сте работодател и при вас дойде един добре облечен, чист и образован циганин, не бихте ли се замислили.При това, в днешно време не се дава работа с оглед на партиини заслуги, вярност на каузата и т.н, а чрез оценка на реалните качества и способности на човека, както е и на запад.Затова и циганина може да се издигне в обществото, да забогатее по честен начин.Всичко това ме навежда на мисълта, че няма чак такава расова дискриминация, има просто недоверие към онези социални паразити.Тук не се включват само циганите, познавам доста българи, които живеят на същия принцип...не искат да работят, не си плащат тока, чакат социални помощи....що за мекотели са това?Въпросът с циганите се обостри сериозно, след демократизацията на държавата и хаосът на реформите, който още продължава.Сигурен съм, че след около 10 години, когато политиката ни се отвърди, ще се спре безразборното размножаване и паразитиране на ромите.А дотогава, може би трябва да се увеличи полицейското присъствие в циганските квартали, да им покажат, че свободията свършва (това важи не само за ромите, но и за други прослойки на обществото, но това е тема на друг разговор).
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 12:31 AM |