![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Лилав като Смъртта ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 94 Регистриран: 5-October 03 Град: Велико Търново Потребител N: 288 ![]() |
Разглеждах някои стари постове.... И гледах, че на доста места се споменава, че някой се интересува от езическа митология, друг чете т.нар. "езотерика" (имам мнение по въпроса за иползването на последната дума, но ще го изразя по-нататък вероятно), трети се смята за християнин.... Та ми е любопитно... нека си поговорим за възгледите ни в тази посока.
Не е трудно с малко повече толерантност всеки от нас да сподели вярванията си, търсенията си и мислите си относно духовните неща... Или да ни убеди защо смята, че няма нищо друго освен материята и физичните закони ![]() Мисля, че ще има доста разногласия по въпроса... но все пак едва ли някой може да изкаже миродавно становище и да го обоснове така, че да убеди всички ни.... Нека просто поговорим за това и видим кой какво мисли ![]() Няма да започна от себе си, за да не давам предварителна насока на темата.... Чакам да се включите ![]() -------------------- †...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Лилав като Смъртта ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 94 Регистриран: 5-October 03 Град: Велико Търново Потребител N: 288 ![]() |
Ами Warrior Of Ice, аз дадох на майка си да почете малко от ЛаВей и тя остана учудена, защото точно тези правила и като цяло по-смислените неша от неговата книжка (няма да я нарека Библия, защото на гръцки "вивлос"= сборник от писанията на много хора, а тя е на един автор само), почти всичко това са го учили на времето в училище по предмета Атеизъм... Така че ти май добре си се ориентирал, следкато и без друго не вярваш в нищо
![]() Btw, _SiegfrieD_ християните си имат причина, и то много много основателна, за да не си отмъщават и да обичат дори врага си- доказано е, че ако мразиш наистина някого натрупваш циркулираща около него енергия, която му пречи на връзките с околния свят и съответно той не може да си получи заслуженото нито под формата на проблеми, нито като болест... нито нищо. По този начин самата ти омраза го пази едва ли не докато умре (или докато продължиш да го мразиш) и той продължава да върши гадости без да му пука. Ако обаче не взимаш присърце него и действията му, обмена му на енергия си остава нормален и сътоветно резултатите от всичко се струпват веднага върху него..... Лесно и просто обяснение, нали? Ама как е можело да кажеш подобно нещо на някой селянин или рибар преди 2000 години? При положение, че и сега много малко хора разбират.... Затова половината заповеди да не мразиш никого и т.н. са написани под друга форма, но със същата цел..... просто да оставиш хората всеки да върви по пътя си и да среща за каквото е готов. ![]() -------------------- †...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 07:44 PM |