![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 116 Регистриран: 17-June 06 Град: 4ерният Ад Потребител N: 1406 ![]() |
Има много книги които всеки млад човек трябва да прочете. Едни от тях са книгите на Толкин. Какво мислите за неговите книги? Чете ли го някой Толкин? Какво смятате за неговате тематика, за неговият свят в който ни пресъздава, за един свят на хобити, елфи, орки, хора?
-------------------- ALMUS...е хоби!!!
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат Не мога да се сетя за друга допирна точка между двете поредици, освен може би Назгулите и дракхарите, но за това дори няма да си направя труда да пиша. зависи от гледната точка. защото за мен тролоците са нещо като като орките - най-многобрйните и нсикоразредни щурмоваци на варага. освен това имаш и битката между доброто и злото за целият свят....въпрос на интерпретация... аз намирам в колеото прилики и с Дюн - аилците са като Свободните от Дюн - горди бойци от пустиняата разделени на кланове. В крайа сметка е тъпо да се спори кой от кого е взел - всеки е взел от някъде, важното е как го е поднесъл на читателите...ми и Толкин и Джордан си има фенове, а повечето от тях харесват и двамата, макар че, не може да ме убедите, че има хора, които харесват това, че Ко9лелото не свърши в да кажем 6 книги, защото тогава щеше да се превърне в нситина велика книга, а се разтегли до 12 или 13 тома, вече и аз не знам, като от тзи хиляди и хиляди страници 30% е пълнеж. А Толкин е пич - гледайте на творбите му и от гледна точка на епохата в кяото е живял... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 05:44 PM |