![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
Цитат На 7 ноември на феста по случай 20-годишнината на група АТЛАНТИК в читалище "Христо Ботев" в София е станал инцидент, при който е бил бит Гого, организатор на концертите "Sounds from the Undercroft" и издател на списанието за екстремна музика "The Other Side". Основна фигура в инцидента е бил вокалистът на група Vile, впоследствие към него са се присъединили няколко неизвестни лица, които вкупом са нападнали Гого. Повод за сбиването е тема в официалния форум на про-РОК (http://forum.all.bg/showthreaded.php?Cat=&Board=prorock&Number=125812 - виж темата тук), където са изказани мнения за Vile, като се стигна до доста спорове, а и по-наблюдателните от вас ще забележат, че още там има намеци за физическа саморазправа. Възниква основателния въпрос дали нападението над Гого не е било предварително планирано и извършителите само да са чакали сгоден случай, какъвто им се удава на този концерт. При подобна ситуация инцидентът става още по-сериозен, а и дори клони към престъпление. Макар и косвено, про-РОК също е страна замесена по случая. Списанието би било замесено дори и да нямаше такава тема във форума ни, защото в него също се дават мнения за групи и музиканти и явно има опасност всеки от пишещите там да се окаже потенциална жертва на нападение.
Физическото насилие НЕ е и никога не е било средство за разрешаване на спорове от музикално естество. про-РОК не само че не може да толерира подобни действия, но трябва и всячески да се старае да ги предотвратява и порицава. Публично приканване група Vile да ни представи своята официална позиция по случая. До тогава, както и ако не го направи про-РОК спира да отразява по какъвто и да било начин нейните изяви, дейност и изобщо съществуването й. В секцията с mp3-ойки на този сайт имаше песен на Vile, тя вече е премахната. Ако не намерим причини да спрем бойкота, това е една от последните новини, в които споменаваме името на групата и от тук нататък то би било споменавано само по повод на инцидента от 7 ноември. Ако получим новина, в която фигурира името на групата, ще го махаме от там или няма да разпространяваме новината, ако така предпочита нейния автор. Правим и уговорката, че и да получим становище от Vile, това не означава автоматично премахване на бойкота. Ако нейни членове са виновни и пряко отговорни за случката, те ще си понесат последствията, а заради тях е възможно да пострада и цялата група. Само така можем да бъдем сигурни, че следващия път преди някой да направи подобно нещо, ще се замисли. А ние трябва да сме сигурни, за да не бъдем в постоянен страх, че утре може някой и нас да набие, защото сме дали ниска оценка на някоя "супер велика банда". -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() TheOtherSide.dir.bg ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 950 Регистриран: 14-July 03 Град: София Потребител N: 198 ![]() |
като "жертва" в случая, искам да кажа, че нямам нищо против членовете на групата, които не са замесени... има свестни момчета сред тях. всяка група сама си решава, какво поведение да има.
то, ако е на въпрос, то почти целия този форум трябва да ми се изреди за мои изцепки покрай летните "закачки" около излизането на the other side... или пък аз да търся "виновника за оная рецензия", която доста ме "ядоса"? е, да, ще го потърся, но за да вървим заедно напред, а не да раздавам тупаници. и ако сте забелязали, интервюто с Aphazel е взето с мое съдействие. ами ако бях "тъпо копеле" и си бях казал: "с тия (metal world) не искам да имам нищо общо, защото били казали еди какво си"?? но в случая аз спечелих, че в този сайт има едно авторско интервю с Ancient, взето на живо. предлагам по случая 7 ноември да се прекрати дискусията, имаме много работа за вършене. наздраве! ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 11th September 2025 - 01:59 AM |