![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Лилав като Смъртта ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 94 Регистриран: 5-October 03 Град: Велико Търново Потребител N: 288 ![]() |
Ще си призная, че не съм чела абсолютно всички стари теми и не знам дали въпросът не е обсъждан и преди, но със сигурност няма скорошни постове по темата, така че... Очаквам да чуя мнението ви. За или против? Ако имате някакво отношение кажете какво е... и най вече защо сте на тази позиция.
-------------------- †...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Beelzebub, решението наистина е трудно от гледна точка на преодоляването на инстинктивното... Всъщност инстинктът за самосъхранение е може би най-силният, но мисля, че човешкият разсъдък е доказал, че е в състояние да надмогва животинското в доста случаи. Колкото до това дали се изисква воля, въпросът е спорен. Какво печелиш от отказа да изживееш живота си? Какво постигаш по този начин? Само се лишаваш... и то защото не ти достига смелост или упоритост да вдигнеш глава, да плюеш в лицето на гадната си съдба и да продължиш някак напред. Да, животът може да бъде унизителен. Може да е направо отвратителен, но винаги има за какво да се живее. Искрено съжалявам този, чийто живот е изгубил смисъл. Дори когато всичко, което си обичал, ти е отнето (не че съм го изпитвал), пак трябва да потърсиш нещо, което да осмисли съществуването ти. Спасението от болката и проблемите не е в смъртта, а в борбата, поне така мисля...
Цитат Кой е по слаб? - Този който, в следствие на различни проблеми, се е самоубил или този, който не е успял да го стори и е останал сред живите. Ако този, който е избрал да живее, не се е оставил на течението, а се е преборил с проблемите си поне в някаква степен, то той несъмнено е по-силният. Иначе е еднакво зле да си мъртъв и да си жив, но да се оставяш на обсоятелствата да те подмятат, да не отстояваш позицията си. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 12:11 AM |