![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
И тъй, утре е Трети Март, националния празник на България, ден в който никой не работи, хората уж трябва да изпитват особено силен патриотизъм тогава, да милеят за родината си. Така де, сигурен съм, че тук има хора които се интересуват от историята и искам да изкажете мнение по следните въпроси:
1. Какво е за вас Трети Март? 2. Помогнала ли ни е Русия или не (става въпрос за това, че преди войната руснаците са обещали Великите сили да решават съдбата на България, което и е станало през Юли на Берлинския конгрес)? 3. Това ли е най-важната дата в Българската история, наистина ли това трябва да е нашият национален празник? 4. Ами 6 септември, 22 септември? Не са ли те по-важни? 5. И въобще вашето мнение като цяло. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 458 Регистриран: 23-September 06 Град: в бункера ми Потребител N: 1585 ![]() |
с малко закъснение пиша по темата, но все пак: 3 март е хубав празник, койтот рябва да се отбелязва, но за мен не би трябвало той да е национален празник - все пак в България има много етнически турци, които са български граждани и едва ли им е много приятно 1. да ги наричат изверги и т.н. Защотот все пак националния празник трябва да обединява нациата, а не да я раделя - а турците, евреите, аремнците, циганите и т.тн. родени в България са български граждани Точно заради това 3 март е НАЦИОНАЛЕН а не граждански празник(като Деня на труда).Те като са граждани не означава че са от българската нация.То и помияра Пешо дето си джафка на улицата е гражданин, ама не е българин! 2. едва ли е най-удачното да се гордееш, че 500 години са те тъпкали и накрая си се освободил с чужда помощ?!!!!! Все пак след като 500 години са ни мачкали е логично да честваме датата на която сме се ОСВОБОДИЛИ!Макар и с чужда помощ. 3. За мен най-светлият и най-хубав празник е 24 май, това е денят на славянската писмент - това е нещото, което е оцеляло имено благодарение ба България. България не е оцеляла заради вярата, писмеността или други светски глупости!България е оцеляла заради нашите предци които са се борили срещу омразните турци! В крайна сметка за мен е много по-нормално един нациоанлен празник да е свързан с културата и нещо красиво и съзидателно, нещо, което е повод за истинска гордост, отколкото да е свързан с войни, па били те и национално-освободителни... За мен е нормално НАЦИОНАЛНИЯТ ни празник да се свързва с военна победа, нещо което дълги години е било нещо като българска "професия".Трябва да се гордеем с воинското си минало и славните победи над страшни противници(Византия, Латинската империя, Англия...).Трябва да се гордеем с българските войни и да е чест за нас, че сме имали такива предци! Спред мен 3-ти март е най-важният празник, защото тогава се освобождаваме от турско робство и на Балканският полуостров отново се появява България.Това поставя началото на нов период в нашата история в които излизаме от тъмните години на османския феодализъм, започва нашето развитие и цел за доминация на Балканите.Както и време за нови славни битки и войни в които да докажем че българският дух не е сломен. П.П.Не почваите да ме засипвате с обиди, че съм бил "комплексар", "неразбиращ хлапак" и тем подобни.Аз изказвам мнение, а в тези форум точно това трябва да се прави.Нека ако някой иска да ми отговаря поне да се обоснове за това което пише като мен. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 02:57 PM |