![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
И тъй, утре е Трети Март, националния празник на България, ден в който никой не работи, хората уж трябва да изпитват особено силен патриотизъм тогава, да милеят за родината си. Така де, сигурен съм, че тук има хора които се интересуват от историята и искам да изкажете мнение по следните въпроси:
1. Какво е за вас Трети Март? 2. Помогнала ли ни е Русия или не (става въпрос за това, че преди войната руснаците са обещали Великите сили да решават съдбата на България, което и е станало през Юли на Берлинския конгрес)? 3. Това ли е най-важната дата в Българската история, наистина ли това трябва да е нашият национален празник? 4. Ами 6 септември, 22 септември? Не са ли те по-важни? 5. И въобще вашето мнение като цяло. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 458 Регистриран: 23-September 06 Град: в бункера ми Потребител N: 1585 ![]() |
Напротив. Нацията е преди всичко населението на някаква държава. Затова можем да говорим и за нации като амриканската и австралийската, въпреки че въобще не са хомогенни. Раса, етнос и нация са съвсем различни неща. Под нация би трябвало да се има в предвид една националност, все пак не може да се каже че някой виетнамец е българин, нали?Или някой негър толкова българин ли е колкото българин?!Смешно ми се вижда!Както преди време, в една страна се определило нация, етнос и гражданство да се отъждествява(няма да споменавам коя), така трябва да е и тук!Иначе съвсем ще се загубим като народ.Глобализацията ще ни прекърши.Според мен трябва България да оцелее и заедно с това и българският народ! Точно заради тия "глупости" обаче са знаели, че са Българи, преди да почнат да се борят. Въобще такава глупост каза, че направо идея си нямаш... Те и да са нямали писменост и религия, пак е щяло да оцелеят и да се борят.Това им е било в кръвта.Все пак първите печатни книги се появяват доста късничко в България(17 век), но и преди това е имало въстания, нали?Как ги е имало щом са нямали книги?Та нали книгите до това време са били скъпи за обикновеният българин?Точно заради това има приказки, легенди, предания и народни песни! Ами сори, ама точно неразбиращ хлапак си си. Не схвана намека...И по-добре, де!Ако не въставахме какво щеще да стане?!Сега щяхме да сме претопени...Или поне като нация щяхме да се запазим в много малко количество.Заради предците ни които са се борили за свобода сега имаме държава и говорим на нашият си език. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 07:43 PM |