![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Нмяма идея как да си започна изречението.
![]() Дори и при месец разстояние до Коледа мен ми е нещо коледно, а и почнаха да слагат украсите и да изнасят разните му там еленчета, дядо Коледовци и т.н. и как да не ти е коледно! ![]() ![]() ![]() Какво за вас е Коледа, как обичате да я празнувате, как планирате да я празнувате тази година? ![]() -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 154 Регистриран: 24-January 06 Град: Софийските небеса Потребител N: 1124 ![]() |
по въпроса: това, което ме дразни, са лигавите коледни украси, които седят по 3 месеца в годината, а се отнасят за 3 дена...
![]() преди се започваше от началото на декемрви и, о чудо! всичко гръмва в лампички, еленченца, пухчета, снежни човеченца, коледни играчици, гирляндченца, снежинчици, снежанчици, джудженца и дядо-коледовченца ![]() ![]() ![]() зарежи, страшното коледно настроение... ![]() после, след като мине всичко - празници, почивни дни, тия коледни украси си остават цяла зима и изглеждат много глупаво през януари, да не говорим за февруари... ![]() и по магазините е ПЪЛНО само с коледни сувенири, един нормален подарък на не-коледна тематика не може да се намери! препълват ги с играчки и вече всевъзможни коледни предмети все едно всеки човек всяка година купува нови играчки и нови украси... ![]() цялата тая работа ми се струва ненужна лиготия, ама айде! друго: нали на запад искали да забраняват Дядо Коледа за реклами, че заради него хората се охарчвали неприлично много! коледен бизнес rules... и Дядо Коледа му върши мръсната работа ![]() ![]() Taка е деца мои. Който не вярва в Коледа, не вярва в добротата на хората. И тези хора не ще получат подаръци от мен. добре, че си ти, дядка! ако разчитам ти да ми донесеш подарък... ![]() айде със здраве, ходи при Снежанка за утеха, ако не - при Мери Кристмас!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 5 Регистриран: 29-November 06 Град: Северен полюс Потребител N: 1702 ![]() |
Taка е деца мои. Който не вярва в Коледа, не вярва в добротата на хората. И тези хора не ще получат подаръци от мен. добре, че си ти, дядка! ако разчитам ти да ми донесеш подарък... ![]() айде със здраве, ходи при Снежанка за утеха, ако не - при Мери Кристмас!!! Изведнъж Скрудж отново се озова в собственото си легло. - Ох, вкъщи съм си! В моето легло и в моята спалня! - въздъхна облекчено той. Отвън се дочуваше камбанен звън. - Коледа! - весело се засмя Скрудж. Затича се към прозореца и го отвори. Кой знае защо, но мразовитият утринен въздух не го дразнеше. - Все още нищо не е загубено! - извика с все сила той. - Духовете ми дават възможност да се поправя! Сякаш в знак на одобрение, в ясното синьо небе се стрелнаха ято снежнобели гълъби. Скрудж заподскача радостно из стаята. - Знам какво ще направя! Така ще изненадам всички! Той потри доволно ръце и си затананика: - Прекрасен ден, прекрасен ден е този ден за мен! Скрудж бързаше твърде много, за да се преоблича. Той навлече палтото си върху нощницата, нахлупи шапката си и хукна. - На работа, на работа! Пълен напред! Насред стълбите той внезапно спря, огледа дрехите си и бързо се върна в спалнята. - Не бива да излизам така! - промърмори той и затършува из стаята. Най-после намери бастуна си и с бодра стъпка отново тръгна към вратата. Първите хора, които срещна, бяха двамата господа, които го бяха посетили предишния ден. Те тутакси понечиха да завият - никак не им се искаше да си развалят настроението отново с този стар скъперник. Но Скрудж само се хлъзна като малко момче по стълбата и извика: - Честита Коледа на всеки и на всички! Двамата мъже направиха крачка назад и размениха предпазливи погледи. - Добро утро, господа! - каза Скрудж и се ухили доброжелателно. - Имам нещичко за вас! Той бръкна в джоба си, после грабна шапката на дебеланкото, напълни я със златни монети и я нахлупи на главата му. Господинът ококори очи, свали шапката, а монетите се посипаха наоколо като златен дъжд. Кльощавият му приятел зяпна изумен. - Двайсет златни лири! Скрудж прихна. - Не стигат ли? Добре тогава, ето още! - И той натъпка джобовете на дебеланкото с още златни монети. - Петдесет златни лири! - заяви Скрудж. - Ама, господин Скрудж... - възпротиви се дебеличкият господин - това, това... - Какво? Не е ли достатъчно? - засмя се Ебенизър Скрудж и подхвърли няколко натъпкани с монети торбички към слисаните мъже. - Направихте голям удар! Сто златни лири! Е, стига толкова! Хе-хе! - каза Скрудж. Двамата господа бяха като онемели от тази щедрост и се чудеха как да благодарят на Скрудж, който се отдалечаваше по улицата и весело поздравяваше всеки срещнат: - Честита Коледа! Честита Коледа! Опиянен от щастие, Скрудж не виждаше къде стъпва и едва не попадна под колелата на една карета. Конят вдигна уплашено копита и се закова на място. Скрудж погледна усмихнато кочияша и - кого да види? Фред! - О, племенико, здравей! - Чичо! - учуди се Фред. - Какво стана с твоята покана за чудесния обяд? - Да не искаш да кажеш, че ще дойдеш? - засия в усмивка Фред. - Разбира се, че ще дойда - извика Скрудж, сякаш и наум не му бе минавало да откаже поканата. - Нали знаеш как обичам захаросани плодове и сладки! Фред се засмя - не можеше да повярва това чичо му ли е, или не! - Ще дойда точно в два - рече Скрудж и добави с престорена строгост: - Всичко да е готово и да ме чакате! - Съмняваш ли се, чичо! Честита и Весела Коледа! Скрудж махна на Фред и бодро продължи пътя си. Шапката му смешно подскачаше нагоре-надолу в такт с крачките. Скрудж се запъти към месарницата и купи голяма печена пуйка с вкусна празнична гарнитура. После се отби в чудния магазин за играчки на голямата търговска улица. Вътре беше царство за децата. Как да избереш най-хубавите подаръци! Продавачките се спогледаха слисани, когато ги помоли да напълнят един чувал с чудесни играчки. Той грабна чувала и извика през рамо: - Рестото е за вас! След малко спря пред къщичката на Боб Крачит - добре бе запомнил пътя от нощното посещение. Засмя се до уши, когато си представи изненадата, която беше намислил. После нарочно се намръщи и почука. Вратата отвори Боб. Той зяпна от учудване - не беше очаквал шефа си! Но бързо се съвзе: - О, господин Скрудж! Честита Коледа! Скрудж влезе, без да чака покана. Държеше се така, както винаги се бе държал. - Честита Коледа, значи! - изръмжа той, опитвайки се да не показва радостта си. - Нося още един чувал с пране. - Но, господине, Коледа е - промълви Боб и погледна отчаяно жена си. Госпожа Крачит и децата стояха в ъгъла на стаята и гледаха с тревога Скрудж. В този миг Малкия Тим зърна мечето, което се подаваше от чувала, и пъхна ръка, за да го вземе. - Коледата май е още един повод да мързелувате! - заяви Скрудж. Той едва се сдържаше да не даде воля на обзелото го празнично веселие, но нали искаше истински да ги изненада! Затова продължи: - Крачит, искам да ти кажа още нещо. Омръзнаха ми тия твои почивки. Налага се да... Боб пребледня и разтвори широко очи. Скрудж сигурно се канеше да го уволни! - Налага се да... - продължи шефът със заканителен тон. - ИГРАЧКИ! - изписука Малкият Тим. Той беше отворил чувала и вадеше една след друга играчките. - Ами да - играчки! - радостно откликна Скрудж. После кимна дружелюбно към Боб и добави: - А за теб имам друга изненада - правя те мой съдружник и ти повишавам заплатата! - Ваш съдружник?! - слиса се Боб. - Да - засмя се Скрудж. - ти заслужаваш тази чест. Децата наобиколиха чувала с подаръци. Госпожа Крачит засия, когато видя пуйката и другите лакомства, и веднага ги нареди на масата. - Благодаря ви, господин Скрудж - рече Боб. Скрудж погледна за миг госпожа Крачит и после се усмихна на Малкия Тим. Тим също му се усмихна и протегна ръце към него. Буца заседна в гърлото на Скрудж. Не помнеше откога никой не беше проявявал към него обич и доверие. Скрудж вдигна Малкия Тим и момчето се сгуши в ръцете му, а той възкликна: - Хей, да знаеш, че пуйката тежи повече от теб! - И като го щипна по ребърцата, добави: - Трябва да ядеш! Ще те охраним, обещавам! - Не знаем как да ви се отблагодарим за всичко това! - въздъхна Боб и простря ръце към пуйката и подаръците. - хайде, хайде - прекъсна го Скрудж. - Коледа е! Децата наобиколиха Скрудж и Малкия Тим. Той прегърна всяко от тях и тогава усети най-голямата радост в своя живот. - Честита Коледа, деца! Честита Коледа и на вас, двамата - обърна се той към господин и госпожа Крачит. - Честита Коледа на всички ни! - извика Малкия Тим. - Дано Господ благослови всеки един от нас! - Да, всеки един от нас - повтори Скрудж и щастливо се усмихна в този прекрасен коледен ден! КРАЙ Из "Коледна Песен" на Чарлс Дикенс |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 12th July 2025 - 01:44 AM |