![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Точно 5 минути от албума ми бяха достатъчни да ме убедят за пореден път колко ВЕЛИК е всъщност този човек! Макар и да ми е мъчно (малко) за отминалия му "електрически" и "метален" блясък, подобни прекрасни акустично-ренесансови включвания са балсам за душата ми. Липсват ми достатъчно думи за да опиша какво са предизвиквали в мен трелите, излизали от ръцете на китарния виртуоз през всички тези години без оглед на стилови залитания. Просто си личи, кой е Майсторът (с главно М). И макар че "Winter Carols" не е авторска творба, а с малки изключения сбор от традиционни коледни песни, същото усещане е все още тук - удивително е какво може да се направи с от шест до дванадесет найлонови струни.
И за да прекъсна пороя от суперлативи, винаги заплашващ да ме удави, когато стане въпрос за Ritchie Blackmore, да стигна до същината. Какво мислите за него, какво мислите за творчеството му в последните 10 години, за ренесансовата музика, за последния му албум ("The Village Lanterne"), за този албум с коледни песни ("Winter Carols"), за коледните песни по принцип и изобщо за всичко свързано по някакъв начин с Ричи? Мислите ли, че все повече бива изтикван на заден план за сметка на създаването на все по-плътно впечатление за група, а не за дует (какъвто определено беше Blackmore's Night по времето на "Shadow of the Moon" и "Under a Violet Moon")? Изобщо всичко, което ви дойде на ум. Дерзайте! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Blackmore си е Blackmore.
![]() Новият албум на Blackmore's Night все още не съм го слушала (къде го има?), но мисля, че знам какво мога да очаквам. Двамата с Candice през изминалите години успяха да изградят свое, много приятно звучене. Единствените критики могат да се отправят за относителната еднотипност на музиката им, но това го има при редица големи групи. -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 5th September 2025 - 06:07 PM |