Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> Blackmore's Night - Winter Carols, Или темата за Негово Величество
lodborg
коментар Dec 5 2006, 02:04 PM
Коментар #1

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Точно 5 минути от албума ми бяха достатъчни да ме убедят за пореден път колко ВЕЛИК е всъщност този човек! Макар и да ми е мъчно (малко) за отминалия му "електрически" и "метален" блясък, подобни прекрасни акустично-ренесансови включвания са балсам за душата ми. Липсват ми достатъчно думи за да опиша какво са предизвиквали в мен трелите, излизали от ръцете на китарния виртуоз през всички тези години без оглед на стилови залитания. Просто си личи, кой е Майсторът (с главно М). И макар че "Winter Carols" не е авторска творба, а с малки изключения сбор от традиционни коледни песни, същото усещане е все още тук - удивително е какво може да се направи с от шест до дванадесет найлонови струни.

И за да прекъсна пороя от суперлативи, винаги заплашващ да ме удави, когато стане въпрос за Ritchie Blackmore, да стигна до същината. Какво мислите за него, какво мислите за творчеството му в последните 10 години, за ренесансовата музика, за последния му албум ("The Village Lanterne"), за този албум с коледни песни ("Winter Carols"), за коледните песни по принцип и изобщо за всичко свързано по някакъв начин с Ричи? Мислите ли, че все повече бива изтикван на заден план за сметка на създаването на все по-плътно впечатление за група, а не за дует (какъвто определено беше Blackmore's Night по времето на "Shadow of the Moon" и "Under a Violet Moon")? Изобщо всичко, което ви дойде на ум. Дерзайте!

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
Blade al'Slayer
коментар Dec 5 2006, 10:04 PM
Коментар #2

Asha'man
**

Група: Потребители
Коментари: 188
Регистриран: 13-July 06
Град: София
Потребител N: 1454

Аз коментар за Blackmore няма да правя, Венци, защото много добре знаеш, че не мога да го понасям! tongue.gif
Winter Carols не съм го слушал още, но ще поправя това в най-скоро време... Ако се доближава поне малко до настроението и атмосферата на The Village Lanterne, значи е шедьовър!

--------------------
Blade hails you...
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 19th July 2025 - 01:15 AM