![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Предполагам, на който му е интересно може да прочете новината - наясякъде я има, по важното в случая е, какво става да му такаовам таковата?!
Кажете ми светът към краят ли си е след като е възможно да се появи подобно изречение: "Джордж Буш приветства екзекуцията и я окачестви като“важна стъпка“по пътя към изграждане на демокрация..."? "Приветствам факта, че Саддам Хюсеин бе осъден от иракски трибунал поне за някои от ужасяващите престъпления, които е извършил срещу иракския народ. Той си плати", заяви тя, като напомни, че британското правителство не подкрепя прилагането на смъртното наказание. "Ние сме за премахване на смъртното наказание в целия свят, независимо от обвиняемия и от престъплението. Показахме много ясно позицията си на иракските власти, но уважаваме тяхното решение, като решение на една суверенна нация", подчерта тя. Франция, която пледира, както и всичките й европейски партньори, за пълното премахване на смъртното наказание, признава, че решението за екзекуцията на Саддам Хюсеин е на народа и суверенните власти на Ирак, заяви френското министерство на външните работи. Ето това е политическа демагогия - когато осъдиха нашите мед. сестри на смърт, изведнъж съда беше подкуперн, уреден итн...а сега не било така... Значи всеки трябва да си получи заслуженето - според мен сестрите на свобода, а садам доживот, но просто е смешно как в две идентични ситуации - нагласено съдебно прозиводство и смъртна присъда - т.нар. демкратични нации реагират коренно различно... То по тази логика трябва да осъдим и буш и блеър на смърт... айде че се ядосах еба си, всело посрещане на новата година! |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Много хора бързат да съдят без да познават фактите. Всичко свързано със Садам ни беше натрапвано от медийте, а те са ръжена на властта. Правилно беше решението той да бъде съден в страната, в която се предполага че е извършил престъпленията си, но ми се струва че беше съден от враговете му, а не от безпристрастен съд. Дори вие съдени от враговете ви (стига разбира се да има хора, които да ви мразят толкова) може да бъдете осъдени на смърт, независимо дали сте извършили нещо или не. Смърт чрез обесване е бавна и мъчителна, така че не говорете глупости. Тя е за показност, разстрела или инжекцията са бързи и безболезнени. Та мисълта ми е как може да се нахвърляте на човек, който вече е мъртъв така или иначе и да го обвинявате в някви престъпления, за които аз не знам да има доказателства. Виждали ли сте го да ги извършва тия престъпления или да прави бомби, или пък да си признава публично по телевизията, че е негова организация е извършила терористичен акт?! Вярвате на всичко, което пишат във вестниците или казват по телевизията - "ма щом го казват трябва да е ИСТИНА". Може наистина да е виновен, разбира се, и тогава вероятно си е получил заслуженото. Подхвърлям само още една свързана до някъде тема за размисъл, защо споменатите от някои велики сили като САЩ още не са заловили един Осама, който уж им бръкна в отзад много по-сериозно?!
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd July 2025 - 04:14 AM |