![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Кървав Изрод ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 451 Регистриран: 3-February 03 Град: Свищов Потребител N: 23 ![]() |
Кажете какво смятате.. . имали истински вампири .. или само младежи които се кефят на кръвта.. и са смуквали някои др. път ?
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Да има вампири-прилеп вампир,който смуче кръвта на говедата,пиявица,минога и т.н.
При човекът съществува такова заболяване,при което човек се нуждае да пие кръв.Не помня как се казваше,но е болест.Но за най-легендарния кръвопиец-трансилванския граф Влад Дракула се говори,че просто е бил болен от бяс,а бесът понякога дава изблици на желание за пиене на кръв.Вампири в онзи вид,който ни е показван по филмите не знам дали въобще е съществувал,въпреки че е описан в почти всяка една митология включително и българската.А може би в народните предания има и доза истина,но човек никога не може да бъде сигурен преди да се убеди с очите си. В древносста и езичеството се е смятало,че чрез кръвта и органите на убития враг се предава част от силата му.Това е една от основите нa канибализма.Много езически владетели са яли части или са пили от кръвта на убития си противник.Нещо като това е сребърната чаша на хан Крум направена от черепа на император Никифор. P.S Не се правя на интересна,но на мен вкусът на кръвта ми е приятен. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 04:55 PM |