![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 108 Регистриран: 28-November 03 Потребител N: 337 ![]() |
taka 4eteki temata za religiqta se prisetih za tezi dve neshta koito sa dosta svyrzani s neq,taka 4e po4vaite da postvate,az shte 4eta i shte se vklu4vam!
![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Лилав като Смъртта ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 94 Регистриран: 5-October 03 Град: Велико Търново Потребител N: 288 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Dec 7 2003, 10:13 AM) Цитат Децата в ранна възраст са най- близко до 'висшите ' неша в живота, защото те са с все още прясно и неопетнено съзнание, и възприемат нещата по-поразлични начини. anonimna_dx, що е "висшо" за теб? Децата са по-близо до инстинктивното, отколкото до осъзнатото... Друг въпрос е, че (както ти изтъкна) начинът на мислене по-късно се оформя в голяма степен от възпитанието и бива малко или много опорочен от чужди възгледи. Седнала съм за съвсем мъничко време на компютър в една зала и не мога сега точно да разисквам надълго и нашироко темата тук, но... поне ми се искаше да отговоря на цитираното по-горе. Децата могат да виждат и усещат мого неща, имат много по-развита чувствителност, която впоследствие, под влиянието на родителите и другите възрастни, се притъпява... Спираме да вярваме в чудеса. Спираме да вярваме и в себе си, което е по-лошото... И най-лошото, спираме да вярваме, че самите ние можем да извършваме чудеса с волята си... За щастие, някои деца като мен не са били чак толкова много ограничавани от действителността... Разбира се, родителите ми се постараха да ми набият в главата, че призраците, които виждах, не съществуват... че никой не ходи по тавана и не мога да чета мислите на хората... И сега вече нито виждам странни неща, нито ги чувам... Но си спомням какво виждах като малка. Спомням си много добре и че знаех коя съм... и че знаех каква съм била в предния си живот... Успяха да ми притъпят усещанията, но никой не може да ме убеди, че всичко това са били просто детско фантазии. Никой! Надявам се ако някога аз самата имам дете, да успея да запазя способността му да вижда истината... а не само онази част от реалността, в която възрастните ни учат да се затваряме.... Напълно подкрепям мнението на anonimna_dx ..... Иначе, като ми остане повече време имам да пиша и още неща по темата... като например малко обяснение за т.нар. "рай" и "ад" и виждането на един от моите професори по въпроса... Но това по-нататък ![]() -------------------- †...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 02:25 AM |