![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 108 Регистриран: 28-November 03 Потребител N: 337 ![]() |
taka 4eteki temata za religiqta se prisetih za tezi dve neshta koito sa dosta svyrzani s neq,taka 4e po4vaite da postvate,az shte 4eta i shte se vklu4vam!
![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Лилав като Смъртта ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 94 Регистриран: 5-October 03 Град: Велико Търново Потребител N: 288 ![]() |
black_coffin ,загубила съм си вече мисълта и ми е трудно да се сетя в каква връзка исках да разкажа за виждането на някои мои преподаватели за рая и ада, но... въпреки всичко ще спомена с няколко думи. Без да отбелязвам дали съм съгласна с това, или не, просто ще разкажа.
В един от часовете ставаше дума за изповедта и защо според християните трябва да ходиш да си признаваш пред свещеника греховете, които си правил. И тъйкато в моя курс заблудените фанатици липсват.... някои от християнските правила ни се струват доста странни, или дори глупави, зададохме въпроса кому е нужно това и зашо..... И отговорът беше: След смъртта душата на човек отлита и отива в друг свят, населяван от душите на всички мъртви. В този свят рано или късно идват всичките ти близки, приятели, познати. И в този свят мислите ти са изложени пред всички. Те виждат какво си правил през живота си, какво си мислил, какво мислиш във всеки един момент. Ако си бил добър, това ще е като рай за теб, защото хората ще се възхищават на добротата, честността и стремежът ти към съвършенство. Ако пък си правил мръсно зад гърба на някого, ако си лъгал... изведнъж всичко това излиза наяве и не можеш да го скриеш... и тогава ти иде да се скриеш от срам, но няма къде.... Обясниха ни, че раят и адът са едно и също място, но просто в зависимост от начина, по който си живял, когато умреш се чувстваш различно и съответно или се радваш, че постъпките ти излизат наяве, или съжаляваш за всичко, което си вършил.... И съответно след това ни обясниха, че да си признаеш всичко пред свещеника е нещо като тренировка за ада/рая , където искаш или не всичко ще е изложено на показ..... Не знам дали някой до сега е разглеждал нещата по тои начин... На мен ми се струва интересно да се позмислим колко от действията и мислите ни можем да си позволим да открием... И как бихме се чувствали, ако всички могат да "четат" спокойно в съзнанието и подсъзнанието ни.... Btw, някои окултни теории също вклучват възможността ниските нива на астрала да са подобни на описаното от моя професор като рай/ад. Без коментар.... -------------------- †...set me as a seal upon thine heart, as a seal upon thine arm...†
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 12th May 2025 - 04:50 PM |