![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 487 Регистриран: 26-July 06 Потребител N: 1476 ![]() |
Пускам тази тема не за друго, а защото напоследък се оказва, че повечето от руските групи, на които попаднах, ми харесаха. Не знам дали заради самия език и начинът по който звучат песните на руски, или за това, че правят наистина въздействаща музика, но това май е следващата ми мания след финландската. Тъй като явно има много групи, а аз съвсем не съм навътре в нещата, надявам се че тази тема може да бъде полезна за обмяна на информация
Ще ми е интересно да споделите тези, които на вас ви харесват, като стилове, препоръки, топ 3, топ 5, не знам, на който както му е удобно. Това, което аз съм чула досега, е главно ориентирано към фолк, вайкинг и пейгън (или кой го знае какъв е този стил), основно групи като Северные Врата, Невидь, Темнозорь, Аркона, и последните две: Alkonost и Мельница. Така че ще се радвам, ако някой може да ми препоръча още подобни добри групи. И не само в този стил разбира се. Като казах това, не съм споменала Miriada, все пак не са фолк, но също много хубава група. Всъщност и Мельница не са особено епични и дори не точно метъл, но пък звученето е толкова интересно и естествено, а женските вокали са изключително приятни. Ами засега съм дотук с моите обяснения.. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Чудесна тема, браво, emerald! Руската метъл сцена е доста по-голяма и притежава значително по-голям потенциал, отколкото сме свикнали да мислим. Руски са един тон качествени групи и единственото, което им липсва за да станат достойни конкуренти на произволни модерни метъл кумири е подходящата продукция. А, разбира се, и ако повечето пееха на английски, а не на родния си език, щяха май да се приемат по-добре, макар че на мен това никога не ми е пречило (за разлика от болшинството групи, пеещи на испански, които директно прескачам). Боя се, че ако почна да изреждам любими банди, ще пропусна доста, но все пак ще спомена
Ария, Эпидемия, Catharsis, Dominia, Фактор Страха, Arida Vortex, Театр Теней, Tvangeste, Everlost, Miriada, Аркона, Radigost, Kroda, Северные Врата, Черный Обелиск, Невидь... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 11th May 2025 - 03:33 AM |