![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
След по-задълбочено слушане на албума и малко странични факти, стигнах до заключението, че е гениална творба.
Варангите са скандинавци, емигрирали в руските части, след дълго пътуване на изток. Когато търговския път по река Волга бива прекъснат, се оживява търговията по река Днепър, водеща в крайна сметка до Константинопол. Именно такова пътуване изглежда е описано в албума. Ярислейф според мен е някой от украйнските князове "Ярослав", но не съм сигурен кой. Пък и нали Днепър минава през Украйна, изглежда пътуването, представена в албума е Русия-Беларус-Украйна-Константинопол, като всичко започва от Нижни Новгород ако не се лъжа, град в Русия. Много интересна творба, наистина! И доста по-дълбока, отколкото изглежда... Вие какво мислите? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Страхувах се, че няма да успеят да задържат нивото от дебюта, но новият албум направо ме отнесе.
![]() P.S. В една от новите песни дори имаше мотив, подозрително звучащ като взет от българска народна песен. Много на място стоеше. -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd June 2025 - 04:18 PM |