Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> Megadeth - United Abominations, аааааааааааа стига бе!
Svetyl
коментар Apr 29 2007, 01:08 PM
Коментар #1

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Не го очаквах толкова силен. Просто страхотен албум! Просто ето тази иконка icon_headbang[1].gif и тази bowdown.gif и тази guitar.gif и тази ohmy.gif и тази metal.gif и тази openwidehug.gif и тази punk.gif

ДУМИ НЯМАМ!

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
Virgin_Steel
коментар May 22 2007, 03:43 PM
Коментар #2

King of Loss

Група: Потребители
Коментари: 1374
Регистриран: 11-February 06
Град: (¯`·._.·ÊntrØþîå·._.·´¯)
Потребител N: 1155

Цитат
Само след минута от първото парче в новия албум United Abominations, "Sleepwalker," Dave Mustaine и Megadeth ясно заявяват намеренията си: да доставят рязко, шокиращо и абсолютно разтърсване на хеви метъл общността.

Класическо звънтящо интро, винаги разпознаваемо, лазещо по нервите и обръщащо червата; непогрешимо, саркастично; и тогава БАМ: Събудете се, хеви метъл маси!

Събудете се, мъртъвци! Megadeth са тук, за да осветлят мозъците ви и да изстържат душите ви с адреналинова атака, на която няма ка да не реагирате.

United Abominations притежава арсенал от оръжия, наточени и наострени както в никой метъл албум досега. Злобната сурова агресия на Killing is My Business...And Business is Good!, политическата захапка и жлъчност на Peace Sells...But Who's Buying?, преследващият мрак на So Far, So Good...So What!, острите като бръснач рифове на Rust in Peace, абсолютното майсторство в песните от Countdown to Extinction и демоничният екзорсизъм на Youthanasia и Cryptic Writings, всичко това се среща в един албум, решителен за една цяла кариера.

"Това е нещо като дефибрилатор за метъл обществото," казва Mustaine със запазеното си озъбено ухилване. "Някой трябва да настъпи, да започне да свири сола отново, тежък ритъм, записан на живо в студио, защото не е същото, когато едни 6 секунди, ги пействаш 300 пъти след това. Някой трябваше да го направи отново.”

И кой ще свърши работата най-добре, ако не един от тези, които са измислили стила? Жанрът, роден от срещата на AC/DC, Led Zeppelin, новата вълна в британския хеви метъл и пънк рока, чиито влияния продължават да доминират. По повод на скорошен концерт на Megadeth, Бен Ратлиф написа в New York Times, че "Г-н Mustaine беше един от спийд-метъл основателите, а двойните му рифове двигателни; наведен над китарата си, с дълги руси кичури, спускащи се към земята, той дава на своите сола непосредственото усещене за борба с музиката, която свири, за някакъв хаос и агресия.” (9/30/06).

Отпечатъците на Mustaine са оставени навсякъде – по стила на боравене с китарата, отварянето на устата, за да я накараш да изрече истината, без значение от последствията, хвърлянето напред и преодоляването на препятствията. Това е човек, усетил ужилването от това да бъдеш отхвърлен и тъгата от неуспеха, но оставил всичко това зад гърба си преди десетилетия.

След кратък експеримент с малко по-комерс материал, подходящо озгалавен Risk, Mustaine започва упорито да се катери и доказва короната си с The World Needs a Hero и турнето от 2004 The System Has Failed. Това, което започва като соло проект, завършва като сбъдната молитва на всеки верен Mega-фен. Както посочва Revolver, “The System Has Failed е най-отмъстителното, остро и музикално комплексно предложение от Megadeth от 1992 насам (Countdown to Extinction)…ясно е, че те не просто се завръщат, а са параноясали, писнало им е и са ужасно мотивирани да рушат.”(септември 2004).

И сега с United Abominations и с братята Drover (китаристът Глен и барабанистът Шон), басистът James LoMenzo и техните първокласни изпълнения, Megadeth са достигнали нов връх.

"Наистина е много ободряващо да се завърнеш обратно и да свириш траш и спийд метъл," ентусиазиран е Mustaine. "Започнах да свиря тази музика, защото обожавах начина, по който ме караше да се чувствам."

Със световни продажби от близо 20 милиона, уебсайт, който без съмнение беше първото истинско рок ен рол място в интернет и няколко албума, които глобално се смятат за едни от най-добрите метъл записи за всички времена и признатото фестивално турне Gigantour, измислено и предвождано от него през 2005 и 2006, Mustaine е жива легенда. Той е създател на банда, която е една от най-добрите и в техническо отношение и която продължава да изпробва нови неща в United Abominations и да вдъхновява всички с парчета като “Pray for Blood” и “You're Dead.”

Рап-рокът е мъртъв. Ню метъла си отиде. И след като хората се докопат до United Abominations, целият свръхразвит, компютърно звучащ боклук, вливащ се в артериите на хеви метъла също ще изчезне.

United Abominations ползва с пълни шепи изпълнения, уловени на няколко записни сесии заедно с дългогодишния Megadeth съмишленик Jeff Balding и легендарния Andy Sneap.

"Бяхме в студиото и Глен сложи негови ритми в ‘Sleepwalker.’ А Анди ми каза, ‘Знаеш ли, май този ритъм не трябва да е там,’" разказва Mustaine. " И аз казах, ‘О, напротив, трябва. Моят ритъм стил е различен от всичко останало.’ И в момента, в който засвирих, той каза ‘Евала! Яко олд скул, нали?’ А от мен беше, 'Да, Анди, така си е.’"

"Ако имаш музиката като материал, можеш да кажеш всичко, което искаш и (с този албум) аз в общи линии го направих,” твърди човекът, който веднъж направи репортаж за Националната демократична конвенция за MTV News. "Казах как аз се чувствам по отношение на Обединените нации. Казах как се чувствам по отношение на Новия Световен Ред. И казах как се чувствам по отношение на безразличието и апатията от нашите бащи сега, тези, които водят страната ни и които оставят просто всичко да ни се отнема.”

"OK е да упражняваш свободата на словото, обединението, пресата, религията, освен когато това те прави непопулярен," казва Mustaine с определена острота. "Когато застанеш зад правилната позиция, често ставаш непопулярен. Аз не съм точно популярен. Може и да съм полуизвестен, но със сигурност по-скоро имам лоша слава.”

С United Abominations, ясно е, че за Megadeth е ударил нов час, както се вижда от оглушителния грохот на китарите им, безкомпромисната сила на текстовете им и цялата структура на песните им.

"Знам, че има някои хора, които имат предразсъдъци по отношение на такъв тип музика," казва Mustaine. "Но съм готов да изляза и да посрещна реакциите на публиката. Мога да кажа, че направих абсолютно най-добрия си Megadeth албум за всички времена.”
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема
Svetyl   Megadeth - United Abominations   Apr 29 2007, 01:08 PM
Virgin_Steel   Точно влизам да пиша същата тема с общо взето също...   Apr 29 2007, 01:39 PM
darga   Страхотен албум!!! Лелеее...как ще с...   Apr 29 2007, 01:57 PM
KingSlayer   Определено не ми харесва. Блудкав е!   Apr 29 2007, 06:50 PM
Vehement`Desire   Megadeth са си Megadeth! Какво повече да кажа,...   Apr 29 2007, 11:38 PM
Svetyl   Е точно блудкав... всичко друго, но не и блудкав.   Apr 30 2007, 09:21 AM
waspa   Абе доста е хубав албума. При условие, че не са ми...   Apr 30 2007, 12:05 PM
Airin Of Ancelot   Албумът е отличен, може би най-доброто издание на ...   Apr 30 2007, 04:44 PM
RocknRollNigger   О, да, още чут-недочут от кол и въже обявен за абс...   Apr 30 2007, 06:25 PM
magodeoz   ^+1 тука половината са най-великите-музикални-разб...   Apr 30 2007, 06:30 PM
conguestadors   Албума ме изпълва с оптимзъм. От 1-2 прослушвания,...   Apr 30 2007, 07:21 PM
thrash   Това е един от най добрите албуми на Megadeth. Абс...   Apr 30 2007, 07:26 PM
SepulTeraHead   Такива неща говорите за всеки нов Megadeth от ...   Apr 30 2007, 07:51 PM
Sturmfuhrer   Хубаво е да го чуеш. С огромна сигурност бие всичк...   Apr 30 2007, 09:11 PM
SepulTeraHead   Цитат(Sturmfuhrer @ Apr 30 2007, 10:11 PM...   Apr 30 2007, 09:40 PM
Evil or Divine   От първо слушане мога да кажа ,че е добър албум,на...   Apr 30 2007, 09:14 PM
Sturmfuhrer   Не съм казал същото за предишния албум. The System...   Apr 30 2007, 10:42 PM
Svetyl   Тоя форум става странен. Казваш, че нещо те кефи и...   Apr 30 2007, 10:44 PM
KingSlayer   Абе кво ти пука. Най-голямата простотия е некой да...   Apr 30 2007, 10:51 PM
SepulTeraHead   Все едно ви плюе някой. Просто ми се стори, че лек...   May 1 2007, 08:07 AM
dambov   става ли някой да ми напише траклистта на песните ...   May 1 2007, 08:11 AM
magodeoz   1. Sleepwalker 05:53 2. Washington Is Next! 05...   May 1 2007, 08:12 AM
dambov   мерси много   May 1 2007, 08:24 AM
Rolf   Добро, добро! Dave си е машина, не съм очаква...   May 2 2007, 02:24 PM
sLayEr   I na men mnogo mi haresa noviqt mi album ...po-...   May 4 2007, 09:31 PM
lodborg   Всичко супер, добре дошла (ако не се лъжа, или доб...   May 4 2007, 09:37 PM
Sturmfuhrer   Е, чак пък най-добрия?   May 4 2007, 09:37 PM
dambov   ебати и якия албум,жесток е   May 5 2007, 04:38 PM
blue_eyes_   "United Abominations" е един от най-...   May 7 2007, 12:28 PM
SepulTeraHead   И на никой не му прави впечатление абсолютно безсм...   May 8 2007, 07:53 AM
lodborg   ^За разнообразие и аз да съм съгласен със Стефан п...   May 8 2007, 09:27 AM
Virgin_Steel   Много е приятен римейка Аз съм сигурен, че ще с...   May 8 2007, 09:27 AM
Sturmfuhrer   Че римейка на A tout le monde е станал доста интер...   May 8 2007, 12:46 PM
Warrior Of Ice   Цитат(Sturmfuhrer @ May 8 2007, 01:46 PM)...   May 8 2007, 12:49 PM
Sturmfuhrer   Останал съм с впечатлението, че са популярни само ...   May 8 2007, 12:51 PM
Airin Of Ancelot   Точно тая Cristina в момента минава за голямата ме...   May 8 2007, 04:44 PM
Revenant   Цитат(Airin Of Ancelot @ May 8 2007, 02:4...   May 10 2007, 10:19 AM
SepulTeraHead   Тая доста бих я чукал. На задна. . Щурма наист...   May 8 2007, 05:16 PM
Sturmfuhrer   И ти   May 9 2007, 09:38 PM
SepulTeraHead   Е, да...   May 9 2007, 09:39 PM
madeoffire   МММММ МЕГАДЕТ. Това е едната от двете ми любими гр...   May 13 2007, 11:34 AM
Knut   тези стават все по-добри за разлика от едни свои ...   May 16 2007, 06:53 PM
madeoffire   Мухахахах какво ще си купя утрееее   May 16 2007, 08:21 PM
Svetyl   Мен едноименната песен май ми стана любима   May 18 2007, 12:19 AM
Sturmfuhrer   Първоначално най-много ми хареса Never Walk Alone....   May 18 2007, 12:25 AM
madeoffire   Бе аз вчера слушах б-сайда Black Swan.Още една мно...   May 18 2007, 04:48 PM
Virgin_Steel   ЦитатСамо след минута от първото парче в новия алб...   May 22 2007, 03:43 PM

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 27th July 2025 - 03:26 PM