![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Знам, че може би ще е малко тъпа тема, но покрай обсъжданията за селенията в България реших да постна такава тема. Интересно ми е дали изобщо ще успеем да усвоим европейското възпитание и норми и дали тези, които в момента се кефят на Преслава и т.н. един ден могат да се променят. Младите, които са отгледани в такава среда може би винаги ще носят късче от нея с просташкото си чувство за хумор, с нехигиеничността си и т.н. Дали средата, в която си израснал ще победи средата, в която ще се налага да живееш. Вие какво мислите?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Селянията на чужденците и специално на немците, върху които имам доста близък поглед през последната година и половина (ужас, толкова време ли мина...), се изразява в доста други неща. Наистина, тук дори в най-затънтеното село имат компютър и достъп до всякакви чудеса на техниката, но умението да боравиш с тях не те прави по-умен или по-малко селянин. Така наречената селяния идва от липсата на качествено образование и/или на чувство за мяра (обикновено и на двете). Освен това, и тук си има "чалга", макар че под друга форма, и тук има идиоти и тъпаци - има ги навсякъде. Селянията не е българско откритие, селяни има навсякъде.
Вдигнете си малко националното самочувствие, през целия ви живот ще се опитват да ви го отнемат и да ви го стъпчат, няма смисъл да си го мачкате сами. И само да спомена нещо за Преслава и компания - интелигентността няма нищо общо с това дали човек слуша чалга. Според мен същото количество селяния може да се открие и сред много рапъри (да не кажа по-голяма), а да не навлизам и в подробности за селянията сред метълите... Умни, интелигентни и начетени хора има сред всякакви музикални прослойки и ако човек е намерил за приятно да слуша Преслава не вижда нищо лошо в това. Аз лично съм на мнение, че дори и сред чалга певиците се намират такива с хубави гласови възможности, Ивана например. Друг пример не мога да дам за съжаление, защото не слушам такава музика, а и нямам желание да слушам. (И още едно лично мое мнение: по-добре Преслава и ко. от някакъв зачукан гангста-рап...) -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Вдигнете си малко националното самочувствие, през целия ви живот ще се опитват да ви го отнемат и да ви го стъпчат, няма смисъл да си го мачкате сами. Най-сетне някой освен мен да го каже тва. Еби му майката и смачкана нация сме, обаче. Уж младите трябвало да са освободени от васалното мислене на социализма. А тука няква пикла от Хасково ми говори за селения и за някви си европейски нрави. Да ви еба и путката майчина, честно... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Еби му майката и смачкана нация сме, обаче. Уж младите трябвало да са освободени от васалното мислене на социализма. Не искам да обръщам темата в политическа, но просто едно васално мислене се смени с друго. А че сме смачкана нация, спор няма. Само че това е резултат главно от сблъсъка на външни интереси на наша територия. Да не говорим, че изцяло съм склонен да виня друг, че ни е осрал държавата-НЕ СЕБЕ СИ. Разбира се, че не си я осрал ти. Дори да искаш, не можеш да осереш нещо повече от собствения си заден двор... Както и не можеш да сложиш в ред нещо по-голямо. Една държава могат да осерат само хора, от които реално зависи нещо. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 06:58 AM |