![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
Слушам метъл от над десет години и сигурно това винаги ще си остане любимата ми музика. Обаче напоследък еднообразието е потресаващо. Никога не е имало толкова безлични и досадни групи в този стил. Имам чуството, че всяка млада група се опитва да копира някоя вече доказана вместо да свири нещо оригинално.
Какво мислите по въпроса? -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
И аз съм на мнение като това на InsArtTrue. Ако метълът не се развиваше, той нямаше да преживее нито грънджа, нито алтърнатива. Тия които казват, че "ония малоумни изроди дето бичат 5 акорда и врякат като побъркани са убили ИСТИНСКИЯ метъл" (каквото и да значи това) не са прави. "Истинския" метъл се уби сам, по простата причина, че и големите банди взеха да копират и плагиатстват от самите себе си. Едни Iron Maiden, които са икони на ТРЮто бяха принудени да се променят за да оцелеят. И го направиха. Плюс това, с новите американски банди метълът излезе от ъндърграунд и НЕИЗБЕЖНО сцената се пренасели с хилядите идиотски метълкор групички. Но това не става за първи път. В края на 70те също е имало адски много банди, които или а)копират Black Sabbath, или b)свирят безумен пънк. Но това не е било важно. Важното е, че е имало банди като Maiden, Judas, Venom, дори Motorhead ако щете, които са тикали сцената напред. И сега е така - има един, нека да го наречем "елит" от 10-20 групи, които тикат сцената напред и една огромна маса емаци/копия на Слейър/копия на Металика/копия на Мейдън/метълкораджии. Само че сега е по-хубаво. Сега има и групи, които не се интересуват нито от сцената, нито от модите, а дълбаят в своя собствена насока. Така че метълът се е изчерпал и затова е принуден да се развива. И го прави повече от успешно.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 10:07 AM |