![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 14-April 07 Град: Beyond The Stars Потребител N: 2020 ![]() |
Владимир Висоцки
ПОЕТ Ако умреш трагично, ти си истински поет, ако и срока спазиш, си чудесен. Един на 27 излетя под пистолет, друг в "Англетер" намерили обесен. На 33 - Христос, той бил поет, предупредил: "Убиеш ли - помни, - ще те догоня!" Опасно мисли. Току-виж, че нещо сътворил. За всеки случай - в дланите пирони. Замаян съм - числото 37 е пред мен - от него приятен хлад се стеле. Тогава и за Пушкин бе дуела назначен, и Маяковски вещо се прицели. На 37 още сме - коварно, ребром бог въпросът е поставил: "Или - или?" Рубеж, на който паднаха и Байрон, и Рембо, а ние някак май сме се спасили. Дуелът е отложен. А на 33 не знам резпнат ли бях - не чувствах болка силна. На 37 - не кръв - сивота избликна там, над слепите очи - но не обилна. "Душите им в петите са - какъв ти пистолет!" Търпете, истерици вманиачени! С пети по острието ходи бедният поет, душата му е боса и ранена. Как може "дълга шия" да римува с "отрежи я" - да съкратят поета - повод ясен. Но той изглежда радостен, че нож ще му забият, заклали са го - значи, е опасен. А вие, познавачи на фаталните числа, като в харем държанки се мъчете. По-дълъг е животът днес - при всички патила отсрочен е и краят на поета. Превод от руски: Владимир Левчев Големи думи на голям човек. Какво ще кажете за другаря? Както каза един човек "той просто не е от този свят" . -------------------- The music is just like that: it’s a hope to stay for just one more day.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Warrior of Knut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1483 Регистриран: 11-December 06 Потребител N: 1726 ![]() |
+1
Това "другаря" в началото на първия пост все още много ме дразни... абсолютна гавра... ![]() -------------------- Cry for God when your life was ending
Call for God now death is near, Where was God when you were dying Reek of war is master here. Left behind are slaughtered strangers Enemies become your friend This is how the fear takes over When its time to meet the end. Fields of flesh from graves ripped open Only the dead can see an end to war, Sleeting snow where bones lay broken. Tell me what all this was for Tell me what all this was for Tell me what all this was for Die for God, Die for what? Was it worth dying for? |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 28th June 2025 - 04:49 PM |