![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 435 Регистриран: 1-November 07 Град: У нас си Потребител N: 2400 ![]() |
Здравейте !!! Преди малко намерих форума съвсем случайно и след като видях за какво става въпрос няма начин да не се рег-на.
![]() Двете големи неща в живота ми са метала и футбола,невероятно добра комбинация. П.П ника ми трябваше да е - gadniq-spamer,но не се е получило точно така ![]() -------------------- зъЛ тип
Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. Мила Родино, ти си земен рай, твойта хубост, твойта прелест, ах, те нямат край. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Абе да ти кажа, не че съм компетентен достатъчно, но по мои лични наблюдения, не е задължително да си отличник по математика, за да си добър програмист. За програмирането трябва логическо мислене, не математика.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Абе да ти кажа, не че съм компетентен достатъчно, но по мои лични наблюдения, не е задължително да си отличник по математика, за да си добър програмист. За програмирането трябва логическо мислене, не математика. То и за математиката трябва логическо мислене ![]() Всъщност математически познания не са нужни при разработването на вебаджийски приложения. Дори и релационните бози данни, които вече са толкова разпространени, че ги има и по селата работят на принципа на теорията на множествата и предикатната логика. А да не говорим и за разработването на експертни системи, приложения за обработка на графика и звук, 3D engine за някоя игрица, кадастър и картография и така нататък... Все пак може да си добър програмист не означава да си добър математик и обратното. Математиците обикновенно не им се занимава възторжено да тропат по клавиатурата и да въведат на бързо алгоритъма, а обикновенно разнищват самия проблем до дупка, докато докажат, че всичко е така, и в никакъв случай не е друго. Докато програмист обикновенно набира кода и види ли че върви, значи е ОК. Също така математиците предпочитат абстрактното мислене, докато програмиста не може да диша, докщато не види теорията му как действа на практика. Въпреки това за тежки на математическа основа проекти се налага да викат "чисти" математици да избистрят проблема... -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 04:51 PM |