![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
AMORPHIS, EDGUY, BENEDICTION и AGATHODAIMON ще свирят на "Nuclear Blast Festival", който ще се в София на 3 ноември. От българска страна ще се изявят THE REVENGE PROJECT и OVERDAWN.
Фестът ще се проведе в Зимния дворец на спорта (Студентски град) и ще започне от 16:00 ч. (вратите се отварят в 15:00 ч.). Билетите ще струват по 35 лв. (45 лв. в деня на концерта). Поводът за фестивала са двадесетте години, които са изминали от основаването на лейбъла. "Очаквайте множество изненади и подаръци от Nuclear Blast по време на концерта!", обещават организаторите от "Tangra Mega Rock". Съорганизатор е Музикална компания "Wizard", която е официален представител на немския екстремен лейбъл за България. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
Сцепих се вчера! Врата май няма да спре да ме боли скоро. Гласът ми и него никакъв го няма от вчера. Супер концерт се получи! Макар да не започна особено добре. Влезнахме рано и между нас и решетката имаше само един ред хора, но някакви решиха да правят пого точно до нас и то още на Overdawn (които нещо не ми допаднаха) и тъй като имаше и момиче с нас решихме да се изнесем по-назад, защото се задаваха The Revenge Project и Benediction, a там щеше да става още по-голяма касапница.
В началото имаше много малко хора в залата, а някой каза, че били продадени само 2000 билета и почнах да се притеснявам, че ще се изложим пред Edguy, особено предвид факта, че поне половината публика беше там заради Amorphis и Benediction и едва ли хранеше много топли чувства към Edguy. Щом дойде ред на The Revenge Project залата се понапълни малко повече, но достатъчно че да ми дойде настроението. Жалко, защото Revenge са пичове и съм ходил да ги гледам по клубове и съм им се кефел много, но в залата все още липсваше концертната атмосфера. За Agathodaimon залата се напълни още повече. На тях им се изкефих, защото бяха супер смешни (само че за разлика от Edguy, при тях търсеният ефект май беше обратният). Jonas Iscariot (Omfg, що за идиот трябва да си, за да се наречеш така? Ама при тях явно е нормално, предишният им вокалист пък се нарича Vlad Dracul :shock: ![]() Benediction обаче са друга бира! Направиха абсолютна касапница! Пичове свирят по-добре на живо, отколкото в студио! За тях залата се понапълни, а те самите надъхаха публиката супер много! На два пъти вслязох в мош пита и ми се искаше още, но трябва да си пазя очилата. Когато над залата се разнесе "Ladies and gentlemen, welcome to the freak show!" беше неописуемо. Безброй пъти съм си представял как го чувам това на живо и никога не съм вярвал, че ще стане! Изродиии, Edguy са изроди! Изцедиха ми гласа и енергията до последната капка! Сетлистът беше очакван - същият като по други фестивали тази година, включително и 30 секундния откъс от The Trooper. Тоби не спря да си прави майтапи, от което доста хора останаха недоволни, но аз щях да остана недоволен, ако не го бе направил. Хуморът е неизменна част от групата. Както от песните им, така и от концертите. Преравял съм целия им сайт, издирвал съм всякакви интервюта и документални кадри с групата, само за да чуя поредната им болна шега :roll: След като слязоха от сцената бях напълно изтощен и реших за първи път в живота си по време на рок концерт да седна на седалките (без да бройм концерта на Steve Vai, където нямах и голям избор), тъй като Amorphis и без това не са ми особено любима група. Мелодичния дет и прогресив метъла са стилове, чието звучене не ми допада ни най-малко. Финландците обаче се справиха страшно добре! И те като Benediction ми допаднаха много повече на живо, отколкото на запис (макар че на Benediction си се кефя и в двата случая ![]() Като цяло - невероятен концерт, въпреки малобройната публика, която за сметка на бройката беше доста качествена! И предвид естеството на концерта се държа доста грамотно, т.е. хората вместо да стоят в публиката и да викат Едгей по време на изпълнението на Edguy [както се опасявах, че може да стане (макар че по едно време имаше двама такива имбецила, но те го викаха това по време на Benediction, ако не се лъжа)] пиха бира отвън или поне не демонстрираха някакво недоволство от групата. И така трябва, защото по всички големи фестивали свирят групи от различни стилове и хората нямат проблем с това. Мисля, че и групите останаха доволни от публиката, което им прави чест, защото - още веднъж ще отбележа - срамота е такива банди да свирят пред толкова малко хора. И за да не завършвам с нещо негативно пак ще кажа, че се получи супер добро шоу, едно от най-добрите тази година! -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 3rd May 2025 - 05:59 PM |