Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> MAGICA подписват с AFM Records
Warrior Of Ice
коментар Aug 5 2007, 12:35 PM
Коментар #1

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28391
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

Румънските симфонични пауър метъли MAGICA подписаха договор с AFM Records. Третият албум на бандата - "Hereafter", ще бъде издаден на 19-ти октомври. Обложката е дело на прочутия Jean Pascal Fournier. Тук можете да гледате видеоклипа на песента "All Waters Have the Colour of Drowning".

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
prayer4eto
коментар Nov 28 2007, 01:22 AM
Коментар #2

Master of your sorrow

Група: Потребители
Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

Кажи ми от к'ъв зор ще търся аз финландски лейбъл, при положение, че той 80% е вероятно да ме отсвири - групи колкото "мене" добри (образно казано) - бол във Финландия ??? Българският пазар го има, само дето РЕКЛАМА НЯМА. Няма музикален БИЗНЕС в България, Венци! За мое щастие наблюдавам отблизо израстването на Saltriver - нямаш си представа колко пари са дали ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБ, само и само музиката им да звучи качествено. Рекламират се САМИ. Ако не е активността на един от китаристите им в интернет, след един месец ще изпаднат в ЗАБВЕНИЕ...

Защо чалгата процъфтя? Защото се наляха МНОГО ПАРИ за певици и певачки, силикон и плейбек, кръчми и т.н.
И 1/20 част от тази сума не е отишла за рок/метъл музика...

Да, нямаме сцена, ама не е заради "гордия български метъл", а защото тази сцена е оставена на самотек. Е на самотек не става, колкото и лейбъли да имаш на разположение, били те и международни ...

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one

+Quote Post
lodborg
коментар Nov 28 2007, 02:02 AM
Коментар #3

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Цитат(prayer4eto @ Nov 28 2007, 02:22 AM) *
Кажи ми от к'ъв зор ще търся аз финландски лейбъл, при положение, че той 80% е вероятно да ме отсвири - групи колкото "мене" добри (образно казано) - бол във Финландия ???

Първо, добри групи имаме, както вече казах. Специално последният Inspell не отстъпва по нищо на голям процент мелодик блек издания. Така че доста конкурентноспособен албум е. Освен това, никой лейбъл няма да откаже договор на добра група (стига групата да се представи добре), само заради това че "имало бол добри групи". Да не би издателят в Швеция да си мисли "у нас има много добри групи в момента, така че ще спрем да взимаме нови и ще издаваме албуми само на тези досегашните"? Никой не мисли по подобен начин. Няма логика да спреш пътя на развитие на една група (която се е представила чудесно с демо и която е показала, че има бъдеще), просто защото продаваш в момента други банди. Нали ако беше така, никой нямаше да обърне внимание на Municipal Waste, щото видиш ли вече ги има Kreator, Testament, Overkill и т.н? Нали на издателя му е пределно ясно, че тези досегашните групи остаряват и трябва постоянно да търси нови?

И второ, точно логиката "Кажи ми от к'ъв зор ще търся аз финландски лейбъл, при положение, че той 80% е вероятно да ме отсвири" е най-противното нещо, което някога може да си помисли музикант. Ми нека да си седят на задниците, да не правят нищо и да очакват българските фенове да им купуват албумите, защото видиш ли, трябвало да се подкрепя българската музика. Какво очакват групите, които мислят така? Че те ще си седят без да правят нищо, без да си мръднат пръста, а лейбълите сами ще разберат за тях и сами ще им предложат дебелия договор. Няма такова нещо, знаеш ли Nightwish колко демота са изпратили преди да получат един мижав договор - в документалното им ДВД Туомас си казва, че са изпратили демота на десетки компани, дори са повторили и потретили някои от тях. Сори, ама със стоене на едно място нищо не става.

Сега за сравнението с чалгата. Българската чалга си има еквиваленти в чужбина. В една Америка наливат пари в Бритни, не в Morbid Angel. Това не им пречи да си имат и метъл сцена, макар и никой да не отделя толкова средства за нея, точно както и в България никой не налива в метъл за сметка на чалгата. Навсякъде го има този синдром, метълът не е най-продаваната или най-рекламираната музика в нито една страна (освен може би в една, но ще премълча коя е тя, защото е мръсна дума). Пък и точно затова си говорим: Тези пари, които казваш, че се наливат, кой ги налива? Държавата може би? Със специални субсидии за метъл и чалга? Или може би със специален данък "метъл", който народът плаща? Парите се дават от лейбъла на групите, било то за реклама, било то за по-добра продукция. Кой друг да ги налее тези пари? Няма кой. И ако в България няма лейбъл, който да обърне внимание на метъл музикантите, в чужбина има. Така че има две алтернативи пред музиканта, който няма как да отдели пари от собствения си джоб (както Saltriver, примерно). Едната е да продължи да си крета на собствени средства, а другата е да потърси лейбъл. От което ще успее да си осигури добри специалисти тонрежисьори (а не всяка групичка сама да открива топлата вода или как се миксира албум и след това да надгражда), там ще има отдел за реклама (точно тази реклама, която съвсем правилно отбеляза и сам, че е много важна), там ще има и хора, които ще могат да им помогнат с професионален съвет. Съжалявам, ама от години вече музикантите по света не отделят пари от собствения си джоб, за да запишат албум. От години няма групи, които сами издават албумите си. Или поне ти никога не си чувал за тях, както и аз.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post

Пишете в тази тема
Warrior Of Ice   MAGICA подписват с AFM Records   Aug 5 2007, 12:35 PM
darga   Сууупер!Ще се чакааа   Aug 7 2007, 03:42 PM
magodeoz   Браво на пичовете и на мадамата ! Като цяло бр...   Aug 7 2007, 04:33 PM
Warrior Of Ice   Видеоклипа на парчето "Entangled" можете...   Nov 7 2007, 09:43 AM
Aglarana   С това момиченце подозрително напомня I Walk Alone...   Nov 7 2007, 07:41 PM
Bitango   само като си спомня, че свириха в борисова пред ст...   Nov 27 2007, 01:43 PM
prayer4eto   Цитат(magodeoz @ Aug 7 2007, 04:33 PM) Бр...   Nov 27 2007, 02:40 PM
Bitango   аз пък да ти кажа, миналата година като свирихме a...   Nov 27 2007, 07:49 PM
Beerzebub   Е тогава що те подписват с големи лейбъли, м?   Nov 27 2007, 07:53 PM
Bitango   Цитат(Beerzebub @ Nov 27 2007, 08:53 PM) ...   Nov 27 2007, 10:00 PM
Svetyl   ^Защото нямат пари да издадат албум, уважаеми. Защ...   Nov 27 2007, 08:41 PM
Mago De Oz   И аз съм свирил в банда (до зала 2 на НДК съм стиг...   Nov 27 2007, 10:35 PM
Bitango   абе, намерихте се разбирачи: "нямало сцена...   Nov 27 2007, 11:09 PM
lodborg   Цитат(Bitango @ Nov 28 2007, 12:09 AM) ти...   Nov 28 2007, 12:52 AM
Mago De Oz   Цитат(Bitango @ Nov 27 2007, 11:09 PM) аб...   Nov 28 2007, 08:36 AM
prayer4eto   Сцена има, бизнес няма ...   Nov 28 2007, 12:26 AM
prayer4eto   Кажи ми от к'ъв зор ще търся аз финландски лей...   Nov 28 2007, 01:22 AM
lodborg   Цитат(prayer4eto @ Nov 28 2007, 02:22 AM)...   Nov 28 2007, 02:02 AM
prayer4eto   А знаеш ли колко такива демота лежат в забвение, В...   Nov 28 2007, 08:07 AM
lodborg   ^^ Ми, нали точно това казвам бе, Роска. С примера...   Nov 28 2007, 10:18 AM
lodborg   Аз нарочно написах по-горе, че Цитат(lodborg ...   Nov 28 2007, 06:49 PM
Braindead   Венци, броя темите, в които няма да споменеш Найту...   Nov 28 2007, 10:28 AM
prayer4eto   Идеята ми беше, Венци, че колкото и да пращат демо...   Nov 28 2007, 02:00 PM
prayer4eto   Ми хайде бе, Венци - откога ви подканям да направи...   Nov 29 2007, 12:20 PM
Mort   При положение, че свиренето ви е хоби не виждам ка...   Nov 29 2007, 12:33 PM
prayer4eto   ^ Слушал съм аматьорски групи с доста повече идеи ...   Nov 29 2007, 01:40 PM

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 3rd May 2025 - 02:18 PM