![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Желанието ми да пусна подобна тема сигурно ще се стори леко смешно на повечето от вас, въпреки че за мен причини има бол. Петте изброени в заглавието на темата стила си остават тера инкогнита за мен, при все кратките ми епизодични ровения в Интернет с цел намиране на тази или онази група. Сякаш липсва систематизиран източник, от който желаещите да черпят информация. Което е твърде, твърде жалко!!! Аз като изключително голям почитател на фолклорната и екзотична по природа музика винаги съм се... "опиянявал" ли е думата... от един куп качествени проекти, които поради липса на събеседници съм кътал за себе си - дълбоко в сърцето си пазя местенце както за музиката на далечния изток, така и за чисто европейския фолклор.
Конкретният повод за темата е натъкването ми на един невероятен немски проект, който е нагазил дълбоко в индийската душевност и вади от там шепи безметежност и красота. Става дума за Karunesh и за всеки един почитател на World музиката това би трябвало да е задължително име. Доколкото разбирам няколко негови парчета се мъдрят и из немалкото Buddha Bar компилации. Отдавна искам да обсъждам с някого подобни групи и творци и реших, че е крайно време да потърся сродни души из форума. Ще споделя няколко от по-любимите ми имена. Сигурно забравям нещо важно, но така или иначе в първия ми пост за темата ще намерят място само най-големите любимци. Loreena McKennitt - поклон. Красота на талази. Нямам думи, трябва просто да бъде чуто. Greg Joy - почитателите на ирландската музика да му се нахвърлят Estampie - ![]() Secret Garden - неокласика в пълно действие The Moon and the Nightspirit - чудесен неофолк Chaostar - това беше първият ми досег с неокласическата музика. Разбира се, стана покрай Septic Flesh. Enya и Era знаем всички, но ако някой реши да говори за тях няма да се разсърдя - заслужават си го. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
Мда и в моята глава започна да се набива
![]() ![]() -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 8th July 2025 - 12:57 PM |