![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
http://vobg.net/article.php?id=26057
Аз лично съм против ходенето по чуждбина за бране на ягоди, маслини, работа като чистачи (по новому хигиенисти) и прочее, които не изискват квалификация и с нищо не ти помагат, освен да си подобриш произношението (ако не попаднеш в някой малцинствен квартал) и да сложиш още 3 месеца трудов стаж в CV-то. В България също могат да се изкарат пари, може да се работи на 3 места и да ти дават надник навсякъде, не ти искат такси за 582067306 услуги, повечето от които може би чуваш за първи път, не ти трябва да теглиш заем от банката, за да платиш тия такси и изобщо е много по-лесно и, ако си толкова надъхан, колкото се опитваш да се представиш, можеш да вържеш същите пари. Според вас нужно ли е всичко това? Нормално ли е някои да стават студенти само за да заминат някъде да работят уж за едно лято, а да не се върнат повече? Били ли сте на бригада, останахте ли доволни? -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Пак някакво изопачаване. Това, че нещата не са както трябва тук не означава автоматично, че навсякъде всичко опира до мед и благоденствие. Понеже зачекваш въпроса относно кое ни било по-лошото, погледни малко официални статистики, защо според теб всеки под път и над път подчертава с дебела черта положението тук? Случайно да си обърнала внимание на двата сериозни аспекта, заради които ЕК все още ни дъвче с все парцалите? Само не ми казвай, че нямаме престъпност, че всичко ни е наред, че няма подобни на описаните от самата теб извращения. Всъщност е напълно достатъчно да се отвори един вестник или да се нададе ухо към поредната изпълнена с хвалебствия новинарска емисия, няма какво да обяснявам. А и мястото за подобна дискусия не е в тази тема.
Няма и защо да се замислям относно шансовете пред студентите, избрали бригадите, имам идея за ситуацията. Не отиваш там на принципа на свободно избрана от теб работа, разбира се, че въпросната организация, била тя колеж, университет или подобна институция, трябва да стои зад гърба ти. Когато разполагаш с възможността и капитала, тогава вече можеш да си позволиш по-голяма свобода на действие. Преди да настъпи моментът, обаче, разполагаш с някакъв избор относно това дали да останеш да блъскаш тук или да се възползваш от предоставения шанс, затова казвам, че не съдя хората по бригадите. Бая малко хора се оплакват, всъщност, а и отделно това, да се ПРОВАЛИШ на студентска бригада (еквивалент на "не ти допадне" - както казах, като не ти допада, не го правиш и толкоз)... Връщаш се тук и бачкаш като хамалин, за да прокопсаш, след като не си успял в сравнително елементарното начинание. Тогава вече ще си си заслужил положението. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th June 2025 - 09:59 AM |