![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 399 Регистриран: 5-July 07 Потребител N: 2200 ![]() |
Слушам метъл от над десет години и сигурно това винаги ще си остане любимата ми музика. Обаче напоследък еднообразието е потресаващо. Никога не е имало толкова безлични и досадни групи в този стил. Имам чуството, че всяка млада група се опитва да копира някоя вече доказана вместо да свири нещо оригинално.
Какво мислите по въпроса? -------------------- Bury me in a nameless grave...
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Вслучай, че приемеме изчерпване за повтаряемост в звученето на много групи, ами... 7 години слушам дет метъл, поне 50% от който е едно и също в общи линии и съм адски доволен от това, че съм кон с капаци, защото така и не ми писна, така и не се отегчих!
Същото, предполагам, важи и за феновете на хеви и особено пауър метъла, които стилове пилят едно и също (доколкото аз имам наблюдения де) от 20 и кусур години и въпреки това една много солидна част от метъл феновете слушат изключително тях. Допускам, че автора визира излезлите "на светло" групи от последните, да речем, три години, влезли в коловоза на мейнстрийма, което само по себе си е абсолютен абсурд за метъла. В този смисъл тяхното прекопиране въобще не е повод за притеснение. Потопът от групи, изпълняващи разни мелези между "метъла" и "кор-а" с всичките им там издънки, е крайно нормален, взимайки предвид бумът, който групи като Кимийра, Лемб ъф Год и прочие (за мен тези са най-великите) предизвикаха, съвсем заслужено. Просто те направиха нещо, което за всички изглеждаше "кауза пердута" - да постигнат популярност "почтиии" колкото големите динозаври от преди 20на години. След това последователите и имитаторите (нека ги разграничим) съвсем закономерно заваляха. Но те са преходни. Ако погледнем сцената по-глобално - ами че колкото по-дълбоко в ъндърграунда ровите, толкова повече групи, свирещи зарад свиренето, а не заради парите, ще намерите - логично. Но сред тях бисерите са поне толкова, колкото и преди, ако не и повече, защото с всяка изминала година метълът става все по-размито понятие, поради голямото богатство от подстилове, което групите творят. Само че това богатство започва в ъндъграунда и колкото повече излиза от него, толкова повече ще има поводи, макар и безпочвени, за тревога. Накратко, че мн изписах - споко. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
В случай, че приемеме изчерпване за повтаряемост в звученето на много групи Не мисля, че двете понятия се припокриват. Повтаряемост винаги е имало и според мен винаги ще има, поне сред огромната част банди. Изчерпването го свързвам не толкова с предъвкването на нещо старо, което реално погледнато си е просто игра на сигурно, колкото с тоталната липса на новото и интересното. Същото, предполагам, важи и за феновете на хеви и особено пауър метъла, които стилове пилят едно и също (доколкото аз имам наблюдения де) от 20 и кусур години Нека не си говорим глупости. ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 16th July 2025 - 02:41 AM |