![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Интересно ми е да разбера има ли хора които ще запитат: "Кои са тия?"
Opeth са една безкрайно уникална и интересна група. Може би една от най-трудносмилаемите... На мен лично ми трябваха около 2 години за да вникна в музиката им. Баща ми донесе от Швеция едно CD, което ми се стори интересно, гледайки обложката - беше "Morningrise". С него започнах... Обръщам се към всеки, който поради една или друга причина не е успял да разбере смисъла в музиката на Opeth - Opeth се слушат вечер, на тъмно, с питие в ръка и мисли в главата, и се слушат изцяло - без да се прескача нищо. Защото познавам хора, които харесват по-първичните неща на Opeth и не намират смисъл в мелодичните, както и обратното - всичко в Opeth има смисъл и предназначение. И без да изпадам в излишни философски размисли, ще напиша само най-важното: Двете основни неща в музиката на Opeth - Гняв и Мъка се съчетават в едно, за да предложат на слушателя Пътят, който е минал, на който се намира и по който ще минава... Нещо за всеки меломан: Opeth - Lamentations - Live At Shepherd's Bush Empire ![]() |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
Наистина са доста трудносмилаеми, на мен ми трябваха 2-3 месеца след като ги чух за 1-ви път да ги оценя подобаващо, и сега са една от любимите ми групи. Най-любим ми е Damnation, както и My arms, your hearse... Само на Orchid-a не съм обърнала подобаващото внимание, но и това ще стане. Единственото, към което съм леко предубедена, са чистите вокали на Микаел - просто харесвам друг тип "чисти" гласове, но това не ми пречи да харесвам точно Damnation.
-------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th September 2025 - 08:08 PM |