![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Не знам дали тук вече не е ставало въпрос за тях, но все пак да ви питам какво ви е мнението. Аз току що ги открих и съм силно впечатлен - величествен епичен хеви-рок с български фолк мотиви - точно като за мене
![]() Тук има малко - http://zull.org/chernorizec/ ако някой може да намери още ще съм много благодарен! -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Ето минусите на тази група, които успях да чуя и както аз ги разбирам:
1. Миксът куца мощно - твърде изнесен вокал, закопани китари, лошо балансирани, лошо паннати и въобще лошо звучащи барабани (хатовете направо ми дерат по кортекса). 2. Вокалистът има доста интонационни грешки и като цяло няма да е зле да поработи с гласа си, струва ми се, че един педагог му трябва (защото иначе има какво да покаже, поне доколкото мога аз да го кажа де). Хвърля се у мн длибоки води. 3. Посредствени текстове с хубаво, но непостигнато внушение. За парчетата по отделно. Подреждам ги във възходящ ред, според качеството им (както аз смятам): Мъст за Плиска - Еднообразно и неоправдано бавно, неудачен фейдаут. Инструментала на Пет века - Чудесно изпълнение на кавала и гадулката (ако правилно ги чувам), относително добре аранжирано, но идеята за "два-солиращи-инструмента", защото така се чуват, е странна, поне за мен. Иначе много идейно парче, харесва ми определено. Пет века - Малко не му достигна, за да измести следващото парче от върха. Страхотно начало (момчетата имат здрав съпорт от изпълнителите на народните инструменти), но твърде отчетливи фалшове. Хубави солА, но след тях композицията е наредена кофти - при това бавно темпо не мисля, че е удачно да идва трети verse с chorus - избледнява доста приличния край (на който пак е сложен фейдаут и го обезличава доста). Цар Симеон - Най-изчистеното и сполучливо парче. След 4:30 можеше да се направи доста по-надъхваща кулминацията и/или доста по-ярко соло. Иначе наистина имат идеи, повече в музикално отношение обаче. Както казах печелят много от свиренето на музикантите с народните инструменти, но трябва да се шлайфа и то още доста (макар да не разбирам от народна музика/инструменти). Друг плюс - на места има учудващо добри хармонии (все пак говорим за група от няколко човека). Дано успеят, заслужават. Щом са стигнали дотук, значи са хванали пътя - пожелавам им да го извървят колкото се може по надалеч. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 17th July 2025 - 05:30 PM |