![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Ясно е какво ви питам. Замислих се, защото напоследък се видя колко всъщност истински приятели имам. Цифром и словом трима
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Да започнем с една дефиниция за "приятел":
Цитат "Един е винги премного за мене- тъй мисли отшелникът.- Невинаги едно по едно- след време това прави две!" "Аз" и "Мене" водят оживен диалог: как ще се издържи това, ако нямаше един приятел? За отшелника приятелят е винаги трето лице: третият е запушалката, която пречи на диалога между двамата да потъне в бездната. [...] Вярата ни в други издава в какво бихме желали да вярваме в самите нас. Копнежът по приятел е наш издайник. (Ницше) Това, до голяма степен, описва много точно идеалния приятел- като нещо, което те допълва; някой, който съдържа в себе си това, което ти в себе си намираш за ценно. Надявам се да не прозвучи тъпо, но според мен едно приятелство може да не съдържа жертвоготовност например, или кой знае какво споделяне. Всичко зависи от това, какви са разбиранията на хората за връзката им. Когато тя е чувстват пълноценна- значи то съществува. За мен едно приятелство зависи от това, доколко добре познаваш един човек. Аз имам много (10-12 де ![]() Нека спра дотук, стана много заплетено и объркано. Така става, като се опитам да кажа 754839 неща- накрая нищо не казвам. Нищо де, по темата- 3. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 08:33 AM |