![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Моето мнение е ясно - аз съм се клел на тази държава и да не дава Бог, не бих престъпил клетвата си. Мисля, че всеки българин трябва да мисли като мен, но знам, че далеч не е така, затова казвайте, не се срамувайте....
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Не, не бих. В никакъв случай.
Искам да ви попитам, какво означава думата "Родина"? Като изключим романтинчия смисъл... Аз виждам нещата така, дори да загина за някаква подобна кауза, надали на някого ще му пука дори 15 минути по-късно. Ще кажете "Има герои", "Има пеметници", "Народната благодарност". Дрън-дрън... Дефакто две поколения след войната, за новородените деца няма никакво значение дали шпрехат език различен от този на дедо им едикойси, умрял за някаква измислена кауза, като инструмент в ръцете на някого си. Защото чисто от биологическа гледна точка това дете си е (поредният) чист хомо-сапиенс с всичките му характерни белези, съдбата му е в неговите си ръце. И по дифолт средата в която се е родил е приемана за него като нормална, демек Родина. Всъщност единствената причина поради която имаме някаква "духовна" връзка народните герои е само и единствено поради факта, че едва ли не от люлката започват да ни закърмват с тях. Втълпяват ти, че трябва да си едва ли не ненормален, за да мислиш иначе... Тези идеи са толкова дълбоко забити в съзнанието ни, толкова основополагащи за целия ни мироглед, че изпитваме неконтролируем гняв, когато срещнем някаква нападка срещу държавата си, без дори да съзнаваме защо изпитваме тези чувства. И при мен е така, споко. И, да, вижда ми се безсмислено, отстрани погледнато. Тук обаче е мястото да обърна камерата. Аз се самоопределям по-скоро като домошар човек. Трудно мога да си се представя живеещ другаде за постоянно. Обичам държавата в която живея и смятам, че имаме много природен и всякакъв друг ресурс. В голяма степен неоползотворен. Дотук добре, но сред нещата които ме привързват тук не е името "България", ако ме разбирате. Не идеята за родината, в този средновековен, зомбиращ смисъл. -------------------- meh.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 1st August 2025 - 09:02 PM |