![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Моето мнение е ясно - аз съм се клел на тази държава и да не дава Бог, не бих престъпил клетвата си. Мисля, че всеки българин трябва да мисли като мен, но знам, че далеч не е така, затова казвайте, не се срамувайте....
-------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Според мен, не е много добре формулиран отговорът, за НЕ (мен не ме интерсува).
Някой по-горе каза, че има разлика в това да отидеш преди 50-100 години и сега – аз също мисля така. Тогава за България, националното обединение е било най-важното нещо и най-малкото за много хора е било трудна дори представата да отидат да живеят в друга страна. Аз бих защитил семейството си, и ако имам възможност, просто бих се прместил с хората, които обичам на място, където няма война. Да отидеш, да убиваш хора заради политически недоразумения причинени от някои друг лично за е мен е абослютно безсмислено. Можеш да бъдеш патриот и да покажеш обичта си към родината и по много други начини освен да умираш за нея (например като почнеш да караш колата си според правилника и като направиш нарушение да не даваш подкуп, за да те пуснат). Освен това, мисля, че в един свят като днешният понятията като национлни ценности, родина итн са доста размити – все пак глобализацията я има – дали я желаем или не... По логиката на хората казали, че трябва веднага да умреш, за да спасиш родината, бих искал да ги попитам: Не мислите ли, че тогава в мирно време като сега, трябва всяко българско семесйтво да направи по 10-12 деца, защото ако не го направи, так или иначе и без война ще изчезнем в скоро време. Освен това, детето което се казва Хасан или Джон не виждам с какво е по-лошо от детото, което се казва Иван. Ако техните бащи тръгант да ме убиват мен – това е техен личен избор – станали са пионки на политически игри, моят избор би бил да избегна този конфликт и да отида на място, където Хасан и Джон и Иван ще са приятели. За мен по-важно е да съм с хората, които обичам, а не да отида и да умра в безсмислена кауза и да нямам възможност да ги видя, никога вече. Да има го момента, че защитавайки стрната Родината, защитаваш и тях...но от какво и защо, защо се естигнало до това да трябва да ги защитаваш? За мен по-мъдрият избор е ако има подобен конфликт да отида да живея на друго място. В крайна сметка всичко е много хипотетично, когато не е реална ситуацията, не изключвам възможността, че мнго хора биха сменили да-то с не и обраното при реална военна заплаха за България и мобилизация на мирното население... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 31st July 2025 - 11:07 PM |