![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 29-September 08 Град: Пловдив Потребител N: 3014 ![]() |
Смятате ли, че има хора, които се раждат с необикновени способности и са предопределени за някаква по-специална мислия, т.е. вярвате ли в така наречените "избранници"? Привърженик съм на тезата, че няма човек, който да не е способен на изключителни постижения и който да няма своето конкретно и твърде значимо място в живота. Но има хора като Майка Тереза например, които не само са избрали да служат на човечеството, но сякаш човечеството е избрало тях. Тя например е имала естествен имунитет срещу повечето познати смъртоносни болести, което е удивително и дали е случайно?
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 26-November 06 Потребител N: 1692 ![]() |
Айде и аз да се направя на умен:
ДА, гените влияят на характера. Как според вас става този номер - двама близнаци са с коренно различни характери, въпреки, че са отгледани от едни и същи родители, в детството си почти винаги са заедно, били са в една детска градина с едни и същи деца и т.н. и т.н. Има хора, които са, така да се каже, родени лъжци - при това не са развивали по някакъв ултра-спешъл начин това си качество - просто могат да ти говорят тотални глупости и ти да им вярваш - такива са някои от хората по разните секти, разните измамници и т.н. Примерно аз откривам, че в много отношения приличам по характер на своите роднини - от всеки съм взел по нещо. При това става въпрос И за отрицателни качества, които ми пречат доста. Но са ми в природата. Дори от гледна точна на физически характеристики - едни са високи, други ниски, едни трупат кила по-трудно, други - по-лесно - и това са не са неща, които можеш да "придобиеш", не можеш да си кажеш "Аз ще стана 3 метра висок!!!11" и да почнеш да разтягаш тялото си на един от онези уреди за мъчения по анимациите... От друга страна - не всичко е даденост. "Човек се учи докато е жив" - наблюдава, анализира, размишлява, в първите си години се влияе силно от хората около себе си... Ако ми направят лоботомия и изтрият всичката ми памет аз вече няма да съм аз. И ето тук идва разликата, мисля. Защото даденостите не са толкова много - не можеш да се родиш с основни познания по древен арабски, нали? Можеш да се родиш с дадени черти на характера - сприхав, нервен, ленив, обича да командва, честен, лъжец и т.н... НО другото е въпрос на всичко това, което ти се случва, което наблюдаваш, усещаш, което правиш... Затова съм по-склонен да мисля, че аз съм аз, защото съм станал такъв, а не защото такъв съм си роден. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 6th August 2025 - 09:16 PM |