![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Нямаше начин да не пусна тема за тия хорица. Profugus Mortis бяха мелодичен блек с чувствителни фолк влияния в първия си албум "So It Begins", който излезе миналата година и веднага привлече вниманието ми. Когато дебютният албум е такъв, групата се набива на очи. В момента канадците подготвят един куп изненади както за хората, които вече са ги слушали, така и за тези, които никога не са предполагали за съществуването им.
Новото EP "Another Round" е типичен финландски мелодик пауър с харш вокали... Добре де, с фолк елементи. Макар че са понамалели. Изобщо не съм предполагал, че група без финландска кръв във вените си може да звучи по този начин - канадците бичат все едно са закърмяни с Калевала и Children of Bodom. Момчетата (и момиче) най-много ми приличат на една вече разпаднала се банда - Imperanon, което може само и единствено да ме радва. Невероятно EP, радост за ушите на всеки финландски фетишист, силно се надявам през 2009-та да издадат цял албум поне толкова силен колкото това невероятно EP. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Най-сетне, че с тези колебания темата нямаше да се появи в скоро време.
![]() Така, "So It Begins" беше хубав албум, но честно казано ми доскуча доста бързо. След време го слушах отново, но пак ми убягваше, сякаш просто нещо не му достигаше, за да ми се хареса напълно. Ситуацията с EP-то, обаче, е тотално различна. Звучи много по-живо, разчупено, просто ушепривлекателно във всяко едно отношение. Намирам и разни влияния от Equilibrium, но все пак Profugus Mortis като че ли постепенно напипват собственото си звучене. И да, ако съм права, то ни очаква един истински здрав втори албум. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th May 2025 - 01:42 AM |