![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
EKTOMORF
Destroy Nuclear Blast, April 20, 2004 ![]() "Европейският отговор на Soulfly" - гръмко разгласява рекламата на албума на сайта на Wizard(които разпространяват албума в България). Това в голяма степен е абсолютно тояно определение за Ektomorf. Слушайки албумът им не можах да избягам от усещането че слушам някое от творенията на Max Cavalera. Да не говорим че вокалът завучи абсолютно идентично. Ektomorf са от Унгария. Групата е създадена през 1994та и от тогава имат издадени 5 албума. Ядрото на бандата са двамата братя от ромски(!) произход Zoltan Farkas(vocals, guitar) и Csaba Farkas(bass). Музиката се определя като модерен траш/хардкор метъл с етнически мотиви. Демек - това което сме свикнали да асоциираме с Soulfly. Destroy e 5тото им творение и първия албум който се издава от голям лейбъл(Nuclear Blast). Албумът е изпълнен със яки китарни рифове, гневни вокали, яки барабани и щипка цигански фолклор за вкус. Общо взето всичко е в рамките на стила който Sepultura наложиха с Chaos A.D. а после и с Roots. Това което на мен ми харесва лично е, че Ektomorf, за разлика от свойте вдъхновители, не се отдалечават прекалено много от метълското начало в музиката си. Казано с други думи - това е Soulfly без всички глупшости. Всяка песен си тежи на мястото, а мачкащите рифове са повече отколкото в Roots и двата първи албума на Soulfly взети заедно. Всеки от унгарците се справя прекрасно с инструмента на който свири. Само чуйте китарните сола(има такива тук там из албума. В I Know Them например). Албумът наистина е изсвирен много добре и това ме кара да мисля, че тази банда е способна да постигне много повече, от това да е "европейският отговор на Soulfly", ако изградят собствен стил. Друго което прави впечатление е перфектната продукция, дело на Tue Madsen(The Haunted, Mnemic - "европейският отговор на Fear Factory" и много други европейски отговори). Чесно казано съм раздвоен в оценката си за този албум. Заемките от бандите които вече споменах са си доста явни. Но в същото време това не пречи албума да е едно от най-мачкащите неща които съм чувал напоследък. Да речем че е много по-як от Soulfly. Просто тази музика винаги ми е харесвала. Ако можете да преглътнете асоциациите с другио банди, си набавете албума на Ektomorf и си го слушайте с кеф. Ако не можете, не се и занимавайте. Въобще не е нужно да подхождате позитивно като мен. Оценка: 7/10 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th September 2025 - 06:41 PM |