![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
В петък бе уволнен Георги Коритаров, водещ на сутрешния блок "Здравей, България".
Официалната теза на ръководството на Нова ТВ е, че журналистът е използвал екрана за лични цели. Смята се, че Коритаров е изнудвал Валентин Златев, шеф на "Лукойл", и поради това - уволнен. Търсят се и обяснения на случилото се в напоследък доста зачестилите интервюта на водещия с членове на ДПС във връзка със смъртта на Емин и обръчите от фирми околко тази партия, както и с конфликта му с Румен Петков. През 2003г. Коритов е уволнен и от БТВ след интервю с Андрей Литвиненко и последвал натиск на руското посолство, отправен към ръководството на телевизията. Изписах всичко това, за да попитам - смятате ли, че това, което се случва всъщност, е поредната цензура, наложена от хора, на които не им изнася? -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Цитат ![]() "Ахмед Доган принадлежи към циганско-татарския етнос като потомък на татарските нашественици по нашите земи. Ахмед Доган е цигано-татарско копеле! Той е изоставен от баща си няколко месеца след рождението и отгледан от майка си-татарка от село Дръндар. Баща му е циганин от село Пчеларово толбухинска област. За удостоверяване на изказания от мене факт препоръчвам да се обърнете към неговия роден брат, живущ в циганската махала на град Добрич - също Ахмед." Мендерес Кунгюн Автобиография на Ахмед Исмаилов Ахмедов Роден съм на 29.03.1954 г. в с. Пчеларово, Толбухинско. Когато съм бил на 6 месеца, родителите ми се развеждат. Една година по-късно майка ми се омъжва за втори път. От втория си баща имам три сестри - най-голямата е с две години по-малка от мен, средната е родена през 1963 г., най малката - 1969 г. През 1962 г. цялото ни десетчленно семейство се пресели в с. Дръндар (Варненски окръг). Като повод за това послужи женитбата на един от вуйчовците ми за една кадънка от с. Дръндар, а причината - че във въпросното село живеят само турци. Дали обаче наистина са турци жителите на Дръндар? Според "Уикипедия", кметът на селото се казва Зюмбюл Али. Името "Зюмбюл" е непознато сред етническите турци. То е най-срещано при циганите и при помаците, които през няколкото вълни на насилствено преименуване често избират имена на цветя (Карамфил, Трендафил и тн.) Възможно ли е в такъв случай, Зюмбюл Али да е помак запазил "побългареното" си име? Не, поради две причини! Първо - села с компактно помашко население в Североизточна България няма. Второ - след четвъртата вълна на преименуване (1971 - 1974 г.) започват да се подменят и фамилните имена. Тоест, няма как да е прекръстен на Зюмбюл, а фамилията му да остане Али. А ако тръгнем по "циганската следа"? РОМСКИТЕ ОБЩНОСТИ В БЪЛГАРИЯ ДНЕС "Хорахане-рома са най-многобройната ромска група в България.Сред много хорахане-рома се наблюдава преферирано турско самосъзнание - те отричат ромския си произход, но както българското, така и турското население продължава да ги възприема като цигани. Турчеещите се хорахане-рома в Североизточна България често се наричат просто миллет, поради това, че турското население от този край категорично отказва да ги признае за турци. В някои райони на Североизточна България ромите с преферирано турско самосъзнание се наричат уста-миллет. Те говорят турски език, но поради нежеланието на турското население да ги признае за роми са започнали да се самоопределят като етнос различен и от ромите и от турците. Извеждат своя произход от неизвестно племе ковачи, идващи от Афганистан, които в последствие станали най-известните производители на оръжие в цялата Османска империя (Marushiakova, Popov ect. 2001: 39-40)." Ахмед Доган дълги години кри, че като агент на комунистическите служби е работил активно срещу турското малцинство, а сега ще се окаже, че всъщност дори не принадлежи на него. Та нека като пусне отново плочата за напрежението в смесените райони, да му кажем с усмивка в лицето: Посмали, Манго! |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 8th July 2025 - 05:35 PM |