Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> "Хазарт", размисли
_TNT_
коментар Dec 5 2008, 12:01 AM
Коментар #1

Knight

Група: Потребители
Коментари: 1361
Регистриран: 1-April 05
Град: София
Потребител N: 784

Тема "Покер" има вече, но бих искал да наблегна на самото явление "хазарт", макар че ще си служа с доводи главно свързани с покера. Заглавието е в кавички съвсем целенасочено. Google ще даде различни дефиниции за думата - до колко верни всеки сам може да си прецени. За мен от "хазарт" до "хазарт" има светлинни години разлика и това ме потикна да започна темата. Спор с приятели, които смятам за доста интелигентни, отново ме наведе на мисълта, че в обществото битува невероятно крайно мнение за "хазарта". Аз играя Texas Hold'em. Буквално 90% от хората, на които съм го споменавал, реагират директно в някаква разновидност на следното: "А, това е хазарт, ще си изгубиш парите, заеби". Когато се опитам да им обясня правилата и изобщо концепцията, обикновено те се самоизключват и моите усилия се оказват напразни. Това не е нормално. Не се прави разлика между рулетка, зарове, sports betting, покер игри, залагания на коне, ако щете. В съзнанието на повечето хора (според мен) е дълбоко набито, как занимаваш ли се с каквото и да е от категория "комар" - ти пропадаш, взимат ти къщата или те застрелват (като по филмите за големите комарджии, сещате се какво имам предвид). А разликата е проста - има игри, на които не влияеш по никакъв начин и игри, на които влияеш. Относно пристрастяването: за това съм съгласен, всички такива дейности имат това свойство. До колко то се развива в порок и води до пагубни последствия е строго индивидуално обаче. С две думи: дяволът е черен, но по-скоро защото не се разбира, според мен. Вие какво мислите?

П.С. Ако вещите лица сметнат за ненужна темата, може да вместят поста ми при "Покер".

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Tearing voices from his past
Scream for his attention
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
prayer4eto
коментар Dec 5 2008, 12:49 AM
Коментар #2

Master of your sorrow

Група: Потребители
Коментари: 2201
Регистриран: 24-April 07
Град: Sofia
Потребител N: 2034

Предпазната мярка е необходима за подрастващите, които формират все още ценностната си система. В някой друг живот от мене щеше да излезе чудесен пияница, наркоман и комарджия ...

А и все си мисля, че един възрастен човек, стига да не вярва на клишета и да иска да мисли, би могъл да прецени за себе си добрите и лошите страни.

--------------------
Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound
Free are those who conquers in vain but won't stop to run
Battered and down they pick up their pieces to rise as one
Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 19th July 2025 - 04:16 AM