![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Отново се появява във форума със съвсем конкретна цел, а именно отварянето на тази тема.
Зная, че немалко от редовните потребители тук имат русофилски възгледи, а вероятно и противоположното мнение е поне отчасти популярно, така че ми е изключително интересно да чуя, как ще коментирате ситуацията със спирането на доставките на руски газ. На мен ми се ще да отбележа, че докато в българските медии тезата, че всъщност Газпром са виновни за случващото се, не бе лансирана от почти никого, то на Запад (с известни изключения) обикновено се гледаше с по-лошо око към Русия, а не към западната й съседка. Засега ще пропусна да изложа своите възгледи, тъй че очаквам вашите коментари. ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Ами по принцип е нормално Русия да си търси правата. Все пак от чисто икономическа гледна точка, те губят от това, че Украйна ги краде. От друга страна повечето държави си имат алтернативен начин за доставка на газ, например втори газопровод или достатъчно количество запаси. А нас както винаги ситуацията ни "ИЗНЕНАДА" силно, при все, че проблема се дискутираше от доста по рано. Но не мисля, че трябва да съдим Русия, те поне са нация която си държи на националните-природните богатства и не би позволила своеволности от който и да е. Не знам, ако ние бяхме в тази ситуация сигурно още при първия натиск от някой бихме си свалили гащите.
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Ами по принцип е нормално Русия да си търси правата. Все пак от чисто икономическа гледна точка, те губят от това, че Украйна ги краде. От друга страна повечето държави си имат алтернативен начин за доставка на газ, например втори газопровод или достатъчно количество запаси. А нас както винаги ситуацията ни "ИЗНЕНАДА" силно, при все, че проблема се дискутираше от доста по рано. Но не мисля, че трябва да съдим Русия, те поне са нация която си държи на националните-природните богатства и не би позволила своеволности от който и да е. Не знам, ако ние бяхме в тази ситуация сигурно още при първия натиск от някой бихме си свалили гащите. Личното ми мнение е, че цялостният проблем изобщо не идва от това, че не сме готови за такава криза с някакви запаси. Самото запасяване е малко противоречива дейност, защото хем не можеш да се запасиш за дълго време, хем дали ще си запасен или не за кратко, няма чак такова значение. В този смисъл, смятам, че единствено разнообразяването на доставчиците и на пътищата за доставка би имало смисъл. Но май в това отношение политиката на Русия се оказа доста неуспешна, а дори и забавна. Измина точно година откакто се подписа споразумението за създаване на Южен поток, което, както и да се погледне, беше направено за да сломи амбициите на Украйна за по-високи транзитни такси. На фона на това украинците не се отказаха, а явно и се амбицираха да лансират собствените си интереси на всяка цена... и ето го резултатът. Разбира се, всичко това е казано с уговорката, че наистина кризата е започнала заради Украйна. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th July 2025 - 03:32 AM |