![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
Обичате ли планината и ходите ли често? Разкажете за преживявания, маршрути и добри хижи.
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
МЕЧТА ОТВЪД ДОЛИНИТЕ - Людмил Янков
Не се страхувам от смъртта на любовта тревогата и мъката и злобата узнах. Останаха ми стиснатите зъби, лъжите да разчупя не успях... Живях години, чаках невъзможното бях много добър и много повече лош дъщеря си обичам, като живота - възторжено. Мечтая, за син, когото заричам: да се роди като слънце нажежено! Твърде рано охладих сърцето си, всеки ден губих много приятели. Казах много лъжи, за да стигна до истината. В стремеж към невъзможното изгубих равновесието си... Избрах планината за бягство от хората, понеже ги обичам идеални... Заместих най-човешкото с първичната природа, Защото мразя посредствеността. Ограбих сърцата на на най-близките ми те отвърнаха със страхотни мъки. Избягах от приятелите си - само най-добрите ме настигнаха и спасиха. Чуках на десетки врати. някои от тях ме изведоха зад границата на човешкото съжаление и високо над хорската омраза. Опознах себе си и затворих пътищата към сърцето си. Искам да открия низките тайни на хората, за да приютя бягството на унизените. Трябва ми твърдост, за да държа челото си изправено. Трябва ми топлина, за да сгрея ръцете на обречените. Трябват ми пропасти, за да хвърля в тях късовете камък в сърцето си. Трябват ми пещери, за да затворя завинаги бездушните каменни приказки, които човешките думи капка по капка са трупали. ИСКАМ ДА СЕ ПРЕРОДЯ В БЛЯСКАВ ЛЕДЕН ВРЪХ! ЗАВИНАГИ! Велико творение на велик човек планинар.... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 26th August 2025 - 04:08 AM |