![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Цитат 1. "Под игото" Иван Вазов 2. "Време разделно" Антон Дончев 3. "Тютюн" Димитър Димов 4. "Железният светилник" Димитър Талев 5. "Малкият принц" Антоан дьо Сент-Екзюпери 6. "Майстора и Маргарита" Михаил Булгаков 7. "Властелинът на пръстените" Дж. Р. Р. Толкин 8. "Осъдени души" Димитър Димов 9. "На изток от Рая" Джон Стайнбек 10. "Граф Монте Кристо" Александър Дюма 11. "Пътеводител на галактическия стопаджия" Дъглас Адамс 12. "Сто години самота" Габриел Гарсия Маркес Булгар, булгар! ![]() Излишно е да казвам, че останах крайно изненадан от тоя "избор", ама пък я си представете, че за най-четена книга бидеше избрана Библията? Общо взето, истинността за тая "класация" цъфва като майска роза, като видиш топ четир'те книги - кога пък "Време разделно" е била сред любимите книги на българския читател? ![]() ![]() ![]() Впрочем, нещо не намирам резултати в пирсенти, нещо, а? -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 140 Регистриран: 3-February 09 Град: Dead gardens where sun never rises Потребител N: 3244 ![]() |
"Под Игото" е на първо място "по задължение". Някак лееко ме съмнява до колко е любимият роман... От първите 10 харесвам две-три.. ![]() Само по задължение??? На мен тази класация ми е малко съмнителна като цяло. Чак пък най-любима на българите "Под игото... аб, де да знан, те дори и възрастните не се изразяват толкова ласкаво за нея, какво остава за по-голямата част от младото поколение, на които им е втръснало това оплюване на турците. Причината да не ми харесват повечето ранни български произведения е това, че са твърде обвързани със съвремието, (По-просто - само плюят турците) което в моите очи, повече от 100 години по-късно изглежда като един измислен, нереален свят. Може би просто от 7 клас ми е втръснало да ми опяват "Турците това, турците онова." Е какво да правя, като единственото нещо на Вазов, което ми харесва са разказите, отразяващи политическата нестабилност в 90-те години на XIX век. -------------------- Ae ú-esleliach nad... estelio han. Estelio hammen.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd June 2025 - 03:15 AM |