![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 12 Регистриран: 21-March 09 Потребител N: 3326 ![]() |
Има ли тука наши хора?
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Цитат И пак никой не ми отговори: имам ли наши тук? Има. И все пак зависи КОЯ анархия. Ако си от хипи/скейт/DIY/феминист/веганите - това е безсмислено, те не правят АБСЮЛЮТНО нищо, освен да си пропагандират лайфстайла, преди да си намерят по-интересно занимание и да станат банкери/бизнесмени/политици или да отидат да работят на някоя бензиностанция, обяснявайки как "системата ги прецакала". Зелените анархисти и анархо-примитивистите - страаааанна история. Обявяват се за пост-леви и като цяло не е ясно как ще накарат хората да се откажат от технологиите и да се върнат към малки селски, самоподдържащи се общини. За да накараш няколко милиона души да си изхвърлят автомобилите, да си рушнат инфраструктурата и да се изтеглят в планината да гледат козички е нужна диктатура и полицейско насилие... което май не е много анархистско... Национал-анархизмът и анархо-капитализмът са купчина от объркани фашаги и либерали. Остава анархията като либертарен комунизъм или иначе казано - комунизъм, ама без "преходния период" на диктатурата на пролетариата и другаря Сталин, който покрай "граденето на социализма" затрива около 20 млн. човешки живота. Въпросът е КАК ще бъде постигнато. Насилствената революция 100% ще доведе до установяване на диктатура и като цяло всякакви идеи за "свобода, братство и равенство" ще бъдат убити от вълните насилие. Примери в историята - бол. Аз съм привърженик на постепенното отпадане на централизираната власт и подобряване на условията на живот. Тоест постепенни промени като: - подобряване на условията на труда и елиминация на експлоататорството - лесен достъп до оръдията на труда; стимулиране на малкия частен бизнес, за сметка на корпорациите и едрите собственици... - подобряване на битовите условия - хляб и жилище за всички; безплатно основно образование; безплатно здравеопазване - по-голям контрол на властта от страна на народа - повече сила в местните общини; централната власт не може да мръдне без одобрението на хората - премахване на институциите на полицията и армията - тяхната роля се изземва от доброволни местни организации; всеки мъж над 18 всяка година кара по 1 месец военно обучение, за да може, в случай на нападение отвън, бързо да се реагира И това са неща, които могат да бъдат направени сега. Естествено, винаги може да се окаже, че аз съм просто един 17-годишен дришльо, който си губи времето с глупости, но... поне е по-готино, отколкото да гледаш телевизия и да учиш за ШИБАНАТА КОНТРОЛНА ПО ГЕОГРАФИЯ УТРЕ, не? П.С. Моля, не бъркайте това с това. Закони и обществени норми ВИНАГИ ще съществуват под някаква форма, включително и в едно безвластническо общество. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
|
Час: 27th July 2025 - 04:06 PM |