![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Цитат 1. "Под игото" Иван Вазов 2. "Време разделно" Антон Дончев 3. "Тютюн" Димитър Димов 4. "Железният светилник" Димитър Талев 5. "Малкият принц" Антоан дьо Сент-Екзюпери 6. "Майстора и Маргарита" Михаил Булгаков 7. "Властелинът на пръстените" Дж. Р. Р. Толкин 8. "Осъдени души" Димитър Димов 9. "На изток от Рая" Джон Стайнбек 10. "Граф Монте Кристо" Александър Дюма 11. "Пътеводител на галактическия стопаджия" Дъглас Адамс 12. "Сто години самота" Габриел Гарсия Маркес Булгар, булгар! ![]() Излишно е да казвам, че останах крайно изненадан от тоя "избор", ама пък я си представете, че за най-четена книга бидеше избрана Библията? Общо взето, истинността за тая "класация" цъфва като майска роза, като видиш топ четир'те книги - кога пък "Време разделно" е била сред любимите книги на българския читател? ![]() ![]() ![]() Впрочем, нещо не намирам резултати в пирсенти, нещо, а? -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Сгохчо, никъде не съм казвал, че нещо е некачествено. Ако си беше дал малко повече зор да прочетеш нещо от последните няколко страници, щеше да забележиш, че и за Под Игото, и за Мечо Пух, и за Спасителя казвам, че са хубави.
Второ, само за протокола- това, че смятам, че на една книга се обръща повече внимание, отколкото е нужно, нито означава, че не харесвам книгата, нито че смятам, че класацията трябва да е подредена другояче, защото това е класация, която показва масовия вкус, т.е., закономерно е книгите, които смятам за надценени, да влизат там. Сега, чудя се дали да спра дотук и да ти дам още един пост, за да си начешеш крастата хубаво, или направо да слагам своя класация, ама мисля, че още тук ще я сложа. Да подчертая само, цифрите седят, за да следя бройката на изброените книги, т.е. не подреждам по предпочитания: 1) "За всичко виделия" 2) Джером- "Празни мисли на един празен човек" 3) Екзюпери- "Малкия принц" 4) Толкин- "Властелинът на пръстените" 5) Вонегът- вземи си каквото искаш 6) Пратчет- вземи си каквото искаш 7) Елин Пелин- "Под манастирската лоза" 8) от Алеко също не мога да избера едно 9) Ницше- "Тъй рече Заратустра" 10) Саймък- "Градът" Малко са разбъркани, де, ма това ми дойде. Сега, тежък избор стои пред теб: -да покажеш, че в заяждането влагаш някаква доза мисъл и да ми посочиш книга, която би заменил с Мечо Пух -да отвориш MS Word и отсега нататък да си остроумничиш там. Давай. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 24th June 2025 - 02:15 AM |