![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Slania излезе, и макар да нямам достъп до компютър за повече от 10ина минути, чух едно парче от новия албум и бях впечатлен. Мисля, че швейцарците ще се окажат (поне засега) едни от тези, които не изневеряват на феновете си и хем се развиват, хем държат стабилно високо ниво.
За дебютния им албум няма смисъл да редя суперлативи - Спирита говори за себе си. Някакви почитатели/любители на тея симпатяги? Uis Elvetie!!! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Та, да си дойдем на думата след като се насилих няколко пъти да го изслушам. Като цяло, "Evocation I" е сборен албум от интерлюдии. Интерлюдии без каквато и да е връзка помежду им. Някои от интерлюдиите са по 4-5 минути, тоест са достатъчно дълги, че да има място за тотален пълнеж, но продължителността им не им пречи да си остават интерлюдии. По протежението на целия албум човек чака да се случи нещо и най-накрая, след 40-минутно интро, от което липсва всякакво развитие или идея, това нещо най-накрая се случва в лицето на прекрасното "Memento". Страхотно парче наистина. След него обаче следва осемминутно аутро, което също отминава абсолютно незабелязано.
В крайна сметка, "Evocation I" е пълната противоположност на последния Elvenking, звукът на който беше доста зле, но за сметка на това преливаше от съдържание. Тук имаме нула откъм съдържание (хайде да е единица максимум) и един перфектен, кристално чист, фолкърски, природен звук, който е радост за ухото ми във всяко едно отношение, но уви, това не стига. Инструментално албумът е на съвсем прилично ниво. Някои от споменатите интерлюдии, макар да са само интерлюдии, са приятни и доста добре изсвирени. Обаче просто необяснимо е за мен защо ще си забиеш сам такъв нож в гърба и след албуми като "Spirit" и "Slania" ще издадеш подобно... нещо. В зенита на силата си, точно когато всички ги смятахме (и между другото аз все още ги смятам) за младата надежда на фолка, да издадеш нещо толкова посредствено като "Evocation I" е подсъдимо. За огромно мое съжаление сигурно няма и СЕКУНДА от вокалите, които да не лазят по всеки един възможен нерв в тялото ми. Речетативите са НЕЛЕПИ до полуда и са досадни отвъд всяка моя представа за досада, слава богу че не са навсякъде. Женските вокали смучат, ама смучат толкова злобно, че милата може да намери далеч по-добро приложение в домакинството отколкото в музикалната индустрия, стига да й се лепне надпис Gorenje или Delonghi. Мъжките вокали са с не повече от идея по-добри. Освен това, нищо на света не можа да ме накара да оценя недоразумения като "Voveso In Mori" или "Ne Regv Na". A "Brictom" е едно към едно "Як цуп цоп парави" (за справка вж. линка по-горе за "първия сингъл" към следващия албум). Ама едно към едно! ![]() Явно това е представата на Nuclear Blast за фолк албум. Не че се учудвам, де. Като гледам, че Subway To Sally и In Extremo правят компания на Eluveitie сред редиците на "ядрените" фолкъри. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th July 2025 - 09:29 AM |