![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
Аз съм забелязъл една тенденция, че група която подпише с по-голям музикален лейбъл, започва или да издава посредствени неща, или почват проблеми вътре в бандата, абе като цяло се "осира" по някакъв начин. Ето няколко примера, според мен, разбира се :
Nightwish - подписаха с Нюклеар и кво стана, продажби добри, ама и Тария вън Stratovarius - договор за 3 милиона с Сенкчури и се почна една латинска история, завършена с най-слабият им албум Grave Digger - откакто смениха китарист и лейбъл, не са издали нищо стойностно, повечето има фенове преминаха в лагера на Rebellion Blind Guardian - първи албум за нов лейбъл (Nuclear Blast) след Вържин и май ще се окаже най-противоречивата им творба до момента, а как ще се продава времето и феновете ще покажат Manowar - откакто са и те в Nuclear Blast, издадоха един албум и безброй ДВД-та. Албумът не беше кой знае какво, а ДВД-та на мен лично вече ми писнаха тотално. Сигурно има оше много такива примери, но да чуем кой какво мисли ![]() -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Едно такова събитие никога не може да се анализира еднозначно. Дори и кризата има своите положителни страни, защото измират слабите, а остават силните - принципа на естествения подбор. Странното е че дори уж хората, които се имаме за интелигетни създания, чисто несъзнателно прилагаме природните принципи, явно заложени ни генетично. По същия начин и с музиката, сега се наблюдава едно необяснимо бълване на нови и нови банди. Тук не само, че вече самата "страст" е притъпена, ами дори вече се наблюдава другата абсолютна крайност, в която количеството и достъпността на МРЗ-ките "заглушават" възможността за качественото наслаждаване на новата музика. Тук задължително обаче трябва да вмъкнем като разлика с онова време, фактът че музиката в днешно време освен адски лесно достъпна е и адски лесно реализируема на фона на технологията, с която разполагат съвременните музиканти. Дефакто с един домашен компютър и малко притурки можеш да докараш музика, с такова качество, което рокаджийте отпреди няколко десетилетия не са и сънували, че е възможно да съществува.
Като цяло не е трудно човек да си представи, че ако и музикалната индустрия следва кривата на бизнес циклите съвсем логично е скоро да видим крахът на музикалният бизнес такъв, какъвто го познаваме. Разликата предполагам ще се състои в това, че бандите и новите албуми ще са значително по-малко, защото проблемът с намирането на конкретна музика не е възможно да се върне на преден план, както е било в златното минало. Истината е в малко, но качествено, защото не знам за вас, но аз лично се пренаситих напоследък. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th June 2025 - 09:34 PM |