![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Taka ili ina4e nasilieto zaema serizona 4ast ne samo v metal-muzikata,no i v 4ove6kata psihika(logi4no:) ) Zatova tuk ne stava vypros,za tova dali ste za ili protiv nasilieto. Podobni vyprosi sa bezsmisleni.
No dokyde spored vas trqbva da se razprostira nasilieto v muzikata?Li4noto mi mnenie,4e mozhje da stigne dotam,dokydeto na artista u se iska,vse pak tova e izkustvo. No dali nqkoi grupi ne se "uvli4at" naro4no,zastoto nasilieto se prodava dobre? Predi nqkolko godini edin 16-godi6en tip v Germaniq oti6yl na u4iliste dobre vyoryzhen i otrepal 16 4oveka. Postypkata se dylzhi na prekalqvane sys muzikata na Rammstein,Slipknot i Marlin Manson(pone da ima6e po-dobyr vkus!) E.lekarite taka tvyrdqt,no te ot metal ne razbirat.Mozhem li da sydim nasilieto v muzikata? Moeto li4no mnenie e,4e otricatelnoto vyzdeistvie na nasilieto v izkustvoto se otrazqva taka zlovesto samo na hora,koito predvaritelno sa bili predrazpolozheni kym ubiistvo(ili samoubiistvo-Judas sa imali problem s tova). Po systata logika mozhem da sydim i filmite,sydyrzhasti nasilie,mozhem da sydim i roditelite,koito se karat pred decata si,zastoto gi u4at na agresiq. Nasilieto i agresiqt se u4at,no te sa i predvaaritelno zalozhenie v 4ove6kata psihika i nikoi nqma pravo da obvinqva Merlin Manson,4e propovqdva nasilie No 4e prodava bukluci...dai bozhe nqkoi den i takyv zakon d aprokarat!:) |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Jun 5 2004, 08:29 AM) Задълбахте в грешна поскока. Твърденията ви че между музиката и насилието може да има нещо общо, подкрепят с пълна сила тезите на разни фондации които искат да спират концерти. Спомняте си статията за тоя от Калифорния който станал терорист защото слуша метъл? Метъла си е музика. Насилието си е насилие. Насилие е имало много преди да се появи не само метъла, но и всичката масова музика. Нората пак са се убивали един друг. Пак е имало психопати които са правили всевъзможни извращения. Всичко идва от това че някои хора си мислят че като слушпат метъл превят нещо особено велико. Ами не е така. Просто слушате някаква музика. Метъла не ви пречи да сте агресивни, нито да сте тъпаци. Това си зависи от вашия характер и от нищо друго. Някой каза че метъла не бил агресивна музика. Не е така. Зависи за кой стил говориш. В траш анапример им а тонове агресия. Даже това е основната емоция в музиката. Да си чувал за Reign In Blood???? Аре ПИЙС и да не говорите глупости вече, а? Напълно си прав. Навярно всички сте чували за прословутите експерименти с крави и мишки,които предпочитали класическа музика.И от теази експерименти хората заключили,че щом дразни животните метълът(не е вярно-когато съм пускала всякакви простотии кучките ми са си лежали мирно на дивана без да излизат от стаята,където е надънена музиката) направо съсипва мозъка на хората.Според мен имаме по-съвършена нервна система от кравите и мишките и не трябва да се ръководим по техните музикални "вкусове".Според учените и тъпата ми даскалица по музика точно ниските честоти на бас китарата влияели пагубно на мозъка и можели да те накарат да стигнеш до убийство.С някои хора наистина е така,но аз съм от тоя тип,които издивяват ако им се пусне чалга или негърски рап,които се смятат за напълно безобидни.Но да не пропускаме факта,че много хора не могат да слушат и се изнервят именно на метъл.Явно всичко зависи къде от предубеждения,къде от собствената нервна система(най-вече). Според мен ако една музика ти харесва тя не може нито да ти навреди,нито да ти помогне.Тя просто ти харесва. Чували сме и много писма за т.н "скрити послания" записани отзад напред в песента.Както 25-тия кадър,широко използван още по времето на Хитлер и в рекламите за постигане на внушение.Даже в България преди години имаше доста голям скандал с клипа на Йоана "Hypersonic".Били хванали 25 кадър с това как две лесбийки се лижат и така подтикват зрителите към такъв тип удоволствия.Бях гледала доста пъти клипа преди да хванат забранения кадър.Не са ми идвали такива желания...Но 25 кадър наистина действа в някои случаи и на някои хора.Всичко зависи пак до индивидуалността на човека.Повече от ясно е,че някои се поддават по-лесно на хипноза,а оттам и на внушение(даже има изследвания,че светлооките попадат под хипноза много по-трудно,отколкото тъмнооките.Не знам до колко е вярно). В един сайт бях чела,че ТВ играта "Треска за злато" както и много други от програмната схема на на bTV съдържали 25 кадър със сатаниснки послания,понеже Мърдок бил масон,а следователно и гаден евреин -сатанист.Даже бяха приложени и снимки.Умрях да се хиля-никога не са ми идвали идеи за сатанизъм,нито съм сатанист защото понякога гледам bTV.Същият сайт(ех жалко,че го загубих ама май беше на някаква огранизация "Воини на Тангра",които нищо,че както се подразбира от името, служат на езически бог и едновременно са ревностни христиани) съдържаше и голяма информация за текстовете на песни слушани отзад напред.Имаше примери със "сатанистите"-Beatles,AC/DC,Metallica и др.Постоянно използваната дума беше Heavy Metal.Той бил сатанинската музика.Ясно колко са разбирали тия,които са го писали,защото никъде не се спомена Black или Death метъл.Имаше даже текстове на родни изпълнители като D2 и Слави Трифонов.Например знаете,ли че в парчето "В джаза" на обратно се пеело "Кур за Левски",песните на TE предразполали към наркоманство,а тези на D2 към полови сношения? ![]() ![]() ![]() ![]() Въобще ако се поразрови човек из мрежата може да намери много интересни и "сериозни" статийки относно това на какъв риск сме подложени.Всички сме слепи овце манипулирани от евреите,които са най-големите сатанисти и тук-таме некоя овца прогледнала и взела,че написала статия за това как стоят нещата.Най-тъпото,обаче е че има хора,които вярват.Не зачитат факта,че имаме някакъв имунитет и не се поддаваме толкова.Писнало ми е да ни сравняват с кравите и мишките.А според някои трябва да се изселим в най-далечната пещара и въобще да не чуваме никаква музика освен цъкровна и доброволно да се ослепим,за да не се поддаваме на "изкушенията,които Сатаната ни поднася". |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 25th July 2025 - 06:16 AM |