![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
A shock.
-------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
^ И аз не те мразя, не знам защо си решил, че съм такъв голям мразител.
![]() Всъщност имаш една такава тенденция да интерпретираш както си искаш думите на хората, понякога... Просто ти казвах, че хората ме отчайват все повече и повече, в огромната си част. И не мисля, че са нечия жертва - мисля, че носят пълната отговорност за това, което са. Не са чак насилници и убийци, ок (а дали не са? знаеш ли колко от насилниците изобщо не стигат до съд, и колко са жертвите на физическо, да не говорим психическо насилие?) - но как да съм толерантна към хорицата, които примерно сега изливат кофи с помия върху Майкъл Джаксън. Да си толерантен към тях, за мен е равносилно да се подложиш и ти на помията. Може би говорим за различни нива на толерантност...за мен просто е губи-време и енергия да се занимавам да спасявам някаква човещина у някого, който видите ли не бил изначален идиот, но бил жертва на нещо си. Всички сме жертви. У онези я няма ВОЛЯТА за промяна, а тогава промяната е обречена. Все едно да се мъчиш да помагаш на човек с психични проблеми, който всячески отрича да има такива. А християнството е най-голямата мизантропия и перверзия...Църквата, по-точно. (Иначе и самият Ницше е християнин, и всъщност роптае за реабилитиране на истинското християнство, на Бога у всеки, на Личния Бог. Но тъй като самото име "Бог" вече е компрометирано от Институцията, единственото решение е да се "зачеркне небето", да се откажем от метафизиката.) Цитирах вече въпросния Папа...ама защо хората продължавали да плюят срещу педофилите в църквата, те се били вече РАЗКАЯЛИ, дайте да им ПРОСТИМ. И, видите, ли, били ЕДИН ПРОЦЕНТ от всички свещеници, така че Църквата не била се компрометирала... P.S. По-горе така и не се научиха, че argumentum ad hominem няма никаква валидност в един диспут, и продължават с "ти имаш/нямаш това" и "ти си/не си онова". Аргументацията няма отношение към състоянията и цялата личностна "комплексност" на респондентите...Освен ако не сме в съд, разбира се. ![]() -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 04:21 PM |