![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2286 Регистриран: 10-September 07 Град: гара мЯже Потребител N: 2328 ![]() |
Снощи на концерта размених няколко думи с Wolfheart - та покрай това, че не слушам само метъл, той забеляза, че най-екстремната в емоционално отношение музика не е задължително да е метъл. Стори ми се интересно.
Освен че блусът понякога ме хвърля в невроятни дълбини, слушайки Депеш, не мога и да изляза оттам...същия ефект имаше и A Line of Deathless Kings на My Dying Bride. Та, кои изпълнители ви изсмукват и размазват? -------------------- Ко каза, ко?
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
Има два албума, които са дотолкова мръсни, дотолкова цинични, дотолкова изпълнени с мизантропия и с нихилизъм... с болка, с безсилие, с безизходица... дотолкова мачкащи и унищожителни, че след тях все едно валяк с шипове е минавал през теб. Някой някъде ги беше нарекъл "саундтраци към човешката мизерия" и аз не бих могъл да изнамеря по-подходящи думи за тях.
Единият е Dreaming Neon Black на Nevermore, другият, естествено, е Dirt на Alice in Chains. Плътно зад тях застава World Coming Down (убийствена депресия) и Slow, Deep And Hard (невероятен цинизъм) на Type O Negative. Обичайните качествени дуумаджийски неща ги пропускаме. Минаваме през умопомрачителните първи 2 албума на Otep. Но всичко това е чист метъл. Ако питането е за най-въздействащите по-леки неща (защото така подозирам ![]() Голяма част от свестния new wave въздейства изключително много, понеже не знаеш всъщност КАК ти въздейства. Също така странността на Smashing Pumpkins те вкарва в адски филми. Клептън винаги е създавал невероятно красиви неща, Стинг също. Почти всичкия блус БЪКА от емоция, просто трябва да разбереш как да я усетиш... И също така - суинга. Една от най-веселите музики винаги може да ти въздейства далеч по-лесно от някои от най-тъжните. При весело настроение никой няма да ми слуша Кататония, ще слуша СУИНГ, за да му е яко! При тъжно може да слуша Кататония, но ако иска да се развесели ПАК ще слуша суинг! Което ще рече, че Кататония далеч не са толкова мултифункционални като "една от най-веселите музики". Cherry Poppin' Daddies ftw... а текстовете им далеч не са весели - в невъобразимо противоречие са с музиката. Go figure... Пробвайте и с Morphine - уникално въздействие, от всяка песен КАПЕ СЕКС! От оня, хубавия, съкровен и толкова готин секс... В никакъв случай не е от невинния и нежен, но не е и безцелно ебане... просто от зрелия, умел и толкова сладък секс, който уж Бари Уайт (лека му пръст) олицетворявал с гласа си. Да, ама Марк Сандман (лека му пръст) с баса и своя глас, плюс саксофона е това, което ти трябва за една незабравима вечер с вино и с приглушената светлина на свещите. И с цигари. Без морфин... с Морфин. ![]() -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 07:24 AM |