![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Желанието ми да пусна подобна тема сигурно ще се стори леко смешно на повечето от вас, въпреки че за мен причини има бол. Петте изброени в заглавието на темата стила си остават тера инкогнита за мен, при все кратките ми епизодични ровения в Интернет с цел намиране на тази или онази група. Сякаш липсва систематизиран източник, от който желаещите да черпят информация. Което е твърде, твърде жалко!!! Аз като изключително голям почитател на фолклорната и екзотична по природа музика винаги съм се... "опиянявал" ли е думата... от един куп качествени проекти, които поради липса на събеседници съм кътал за себе си - дълбоко в сърцето си пазя местенце както за музиката на далечния изток, така и за чисто европейския фолклор.
Конкретният повод за темата е натъкването ми на един невероятен немски проект, който е нагазил дълбоко в индийската душевност и вади от там шепи безметежност и красота. Става дума за Karunesh и за всеки един почитател на World музиката това би трябвало да е задължително име. Доколкото разбирам няколко негови парчета се мъдрят и из немалкото Buddha Bar компилации. Отдавна искам да обсъждам с някого подобни групи и творци и реших, че е крайно време да потърся сродни души из форума. Ще споделя няколко от по-любимите ми имена. Сигурно забравям нещо важно, но така или иначе в първия ми пост за темата ще намерят място само най-големите любимци. Loreena McKennitt - поклон. Красота на талази. Нямам думи, трябва просто да бъде чуто. Greg Joy - почитателите на ирландската музика да му се нахвърлят Estampie - ![]() Secret Garden - неокласика в пълно действие The Moon and the Nightspirit - чудесен неофолк Chaostar - това беше първият ми досег с неокласическата музика. Разбира се, стана покрай Septic Flesh. Enya и Era знаем всички, но ако някой реши да говори за тях няма да се разсърдя - заслужават си го. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Другари, силно желая да споделя нещо много ценно с вас.
Става дума за сплит на три световно тотално НЕИЗВЕСТНИ испански групи, творящи един доста добър баски фолк / леко нео-фолк / блек. Който иска да свали - http://www18.zippyshare.com/v/90081294/file.html Препоръчвам особено внимание на втората половина на Aintzinako Guduen Oroimenak, примерно. Зависи - някои песни са малко по-бесен блек с по-малко фолк, но инструменталите примерно..хъ. Приятно слушане. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 7th July 2025 - 07:04 PM |