![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Хора, дебел съм яко, та реших да пробвам една диетка, дет я намерих у нет-а. Пардон, казаха ми я на морето, та после я намерих
Казва се Японско Чудо, ей ви линк за нея. Та, некой ползвал ли я е и има ли ефект :> ![]() -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
1. Телесна композиция
Макар темата, която обсъждаме тук, да е отслабването, то необходимостта от минимални общи познания със сигурност ни кара да започнем малко по-отдалеч. В този смисъл ми се струва, че най-основният въпрос, който трябва да засегнем, е композицията на нашето тяло и по-точно от какво (и в какви количества) се състои то. Разбира се, в общ план тази тема е изключително мащабна и за щастие по-голямата част от нея няма пряка връзка с отслабването. За това ще се съсредоточим само около информацията с пряко значение за нас и ще се опитаме да щриховаме най-важното, като така създадем една солидна основа от информация по общата тема. И така, нека да започнем с телесната композиция или казано по друг начин от какво се състои нашето тяло. Когато говорим за отслабване, то важните фактори са чистата телесна маса (като тук се включват мускули, органи, кости, минерали и вода, която би следвало да отграничим от другите) и мазнините. Най-голямо значение за това колко дебели изглеждаме има съотношението между нашата чиста телесна маса и мазнините. Най-често използваният измервател е процентът мазнини спрямо теглото на даден човек, като без да претендирам за изчерпателност, бих си позволил да разделя хората на три групи. Под 10% за мъжете (15% за жените), между 10% и 20% (15% и 25%) и над 20% (25%). Ако кликнете върху процентите, ще видите примерни снимки. Разбира се, постарах се да контрастирам отделните групи, така че подходете с нужната доза въображение относно всички междинни възможности. След като вече знаем от какво се състои нашето тяло и каква е разликата между това да имаш 10% мазнини и 30%, то можем да очертаем конкретната цел на хората искащи да свалят тегло. Тя е именно да намалят мазнините по тялото си като по възможност да запазят мускулната маса на същото ниво. Намирам за изключително важно точно тук да направим две уточнения. Първо, един човек може да изглежда дебел при тегло от 70 килограма, а може и да е фин при 80 килограма. Това значи, че килограмите са релевантни единствено, когато са обвързани с процента на мазнини по тялото. Второ, свалянето на твърде големи количества мускулна маса заедно с мазнините, би могло да има негативен ефект върху външния ни вид - да направи коремът или бедрата ни да изглеждат дори по-дебели. За да обобщим първата подтема, би трябвало да кажем, че това, от което се интересува един човек, желаещ да отслабне, е да намали процентът на мазнини по тялото си и така да подобри своята телесна композиция. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 9th May 2025 - 12:14 AM |