Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
> :), здравейте
chron
коментар Jul 29 2009, 01:11 PM
Коментар #1

Непросветен
*

Група: Потребители
Коментари: 8
Регистриран: 29-July 09
Потребител N: 3511

Здравейте,

ровех се за разни новинки из нета, да понауча нещо новичко , някой групичка и случайно попаднах на форума.Изглежда харно , и ето ме и мен.
На 28 съм от Русе, слушам рок от над 16 години вече.....свирех на китара, преди , сега вече само за радост на собствената си душица....

Харесвам много стилове , но като че ли най на сърце ми ляга разни епични групици - на пиедестала горе са застанали от много време Blind Guardian и делят мястото може би с Helloween, но все повече се радвам на групи от рода на Rhapsody, Sonata Arctica, Stratovarius,Edguy ...ДАЖЕ РЕГИСТРАЦИЯТА МИ в тая насока се случи , заслушах се в някаква нова групица назована сложно Революшън Ренесанс , абе звучи ми едно Хелоински , едно Стратовариуски- зачетох се из нето, и к да видя - вътре Тобиас Самет, Киске , Тимо Токи и ме налегна ядец , че музиката се развива , а аз не особенно в крак с нея, та затова подирих и ето ме и мен тук .....надявам се да съм по в час вече.

Иначе както рекох по горе - широка палитра - мога да си пусна Блек , но след това мога да се кефя на Queen.Определям се като меломан , колекционирам музика от много години ...гледам да се развивам , посещавам по значимите концерти и така...

засега , това е от мен ...........
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Отговори
Во Царствии Твое...
коментар Aug 8 2009, 10:35 AM
Коментар #2

Прогресиращ

Група: Потребители
Коментари: 967
Регистриран: 7-July 09
Град: Транай
Потребител N: 3491

Бих ти препоръчал да започнеш от тук : www.reaper.fm
Програмата е разработка на хората, които са се занимавали с winamp-a. С чисто сърце си вдигам и двете ръце за този софтуер по няколко причини :
"Безплатен" е (дори след 30 дневната си демо версия не губи нищо от пълната си функционалност, просто трябва при зареждането на софта да се изчака едно съобщение в рамките на 6 секунди, че е изтекъл срокът за тестване и е желателно да си закупите лиценза). На фона на Cubase (последната читава кракната версия беше SX 3.02, в момента има пета версия на софта, но все още не е кракнат, ресурсите, които рийпъра използва са на половината от тези на кюбейз!!! Пример еднакви проекти - кюбейз = 78-80% CPU usage, докато Reaper = около 30-35%...
Рийпър правят ъпдейти поне два пъти в месеца, като отново съвсем безплатно и без да се тровим с кофти кракове и да ровим по регистри файловете на Уиндоус, отново получаваме идеално работещ софтуер.
Важно условие са ASIO драйверите. Те намаляват латенцията, която се получава при мониторинг-а в реално време (обикновено без Асио драйверите - звука на китарата се чува близо секунда след, като са ударени струните). Има разработени АСИО драйвери за всякакъув вид звукови карти. От вградени, през криейтив (за тях препоръчителни са драйверите именувани KX), докато към "професионалните" звукови карти АСИО драйверите си вървят в комплект със звуковата карта. Аз използвам евтина USB M-Audio, която преди около 2 години струваше около 67$, сега навярно цените са паднали още.
След като си се сдобил с посеочените неща, аз бих препоръчал Amplitube 2, най-малкото защото има сериозен съпорт и много фенове на този софтуер правят собствени патчове/банки за китарен звук.
За звук на барабаните използвам един VST инструмент нареченu Addictive Drums - тук избоът може да е голям. Подобни плъгини са : Battery, EZ Drummer, Superior Drummer и т.н.
Може би ще ти е любопитно да попрочетеш нещо ТУК, където може да намериш много отговори на въпроси относно това как се ползват определени софтуери, както и доста видео уроци за използването им.
В ктратце : най-важното условие да имаш DAW софтуер (Reaper, Cubase, Nuendo, Sonar.... един от посочените е достатъчен) и необхдоимият брой плъгини към него.

--------------------
И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела...

Go to the top of the page

+Quote Post

Пишете в тази тема
chron   :)   Jul 29 2009, 01:11 PM
Warrior Of Ice   Добре дошъл и приятно прекарване във форума!   Jul 29 2009, 01:14 PM
Chimera   Здраво! Хубава музикална ориентация...имаш л...   Jul 29 2009, 01:19 PM
sharon   Eхо! Приятно четене, информация поне наисти...   Jul 29 2009, 01:34 PM
chron   Здравейте, и благодаря Нямам в ласт.фм, каква е р...   Jul 29 2009, 02:22 PM
Chimera   Ами ласт.фм е сайт, който отчита музиката която сл...   Jul 29 2009, 03:45 PM
_TNT_   Добре дошъл и от мен! Не е задължително да им ...   Jul 29 2009, 04:21 PM
gadabout   Здрасти! Супер готин си, остава да почнеш да п...   Jul 29 2009, 10:03 PM
chron   )Да разгледах, изглежда зарибяващоще се пусна А б...   Jul 30 2009, 04:52 PM
Tokio Hotel   Добре дошъл! От къде идва прякора ти? Защо не...   Jul 31 2009, 05:39 PM
chron   Благодаря ти Прякора, признавам си почти не помня...   Jul 31 2009, 08:34 PM
Tokio Hotel   Ако споделя, че не съм чул и нота от Токио Хотел, ...   Jul 31 2009, 08:54 PM
chron   )) За Токио Хотел, дръпни нещичко и зачуй, малко л...   Aug 1 2009, 01:03 PM
Tokio Hotel   Ето тук, има едно старо парче от 2003г, презаписан...   Aug 1 2009, 04:12 PM
Sturmfuhrer   Цитат(Tokio Hotel @ Aug 1 2009, 05:12 PM)...   Aug 2 2009, 11:00 PM
gadabout   Малко да се вживея като админ: http://www.metal-w...   Aug 1 2009, 05:00 PM
blood   ^ Админите тук не са лоши ;р [подмаззззззззззззз] ...   Aug 1 2009, 08:31 PM
Tokio Hotel   Сори за офтопика, но да благодаря за хубавата оцен...   Aug 3 2009, 10:37 PM
chron   Малко се позабавих, но ще се включа с отлична оцен...   Aug 6 2009, 08:09 PM
gadabout   http://bg-sonic.com/members.php?id=404 Тествай ту...   Aug 6 2009, 08:18 PM
Tokio Hotel   Интересни нещица gadabout. Надушвам EWQL gold edit...   Aug 6 2009, 09:00 PM
gadabout   EWQL Silver Pro XP. FLStudio 7 XXL. Понякога и Coo...   Aug 6 2009, 09:07 PM
Tokio Hotel   Благодарности за изчерпателният отговор. Май ще ка...   Aug 6 2009, 09:18 PM
chron   Хотелче приятелю няма офтопици, все пак нали това...   Aug 7 2009, 08:14 PM
Tokio Hotel   Бих ти препоръчал да започнеш от тук : www.reaper....   Aug 8 2009, 10:35 AM
Tokio Hotel   Видео уроци за Рийпър - заповядай   Aug 9 2009, 09:26 PM

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 21st July 2025 - 07:07 AM