![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 212 Регистриран: 4-August 09 Потребител N: 3515 ![]() |
Вие, които четете това, на думичката "вие" сте вече минало себе си, спрямо прочитането на следващата (дума), която представлява сегашното ви внимание, или по-точно, вече близкото ви минало. Бъдеще, то е просто позабравен спомен на вашето (и моето) времево осъществяване.
Деградацията на пространствения човек е пропорционална на пространство - човек - изражение. Пространство - времето е само подсъзнателен блян от минало трудно постижимо в едно бъдеще, принизено до логиката на "тъй реалното настояще". |
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
nikoi
Така. Леко ме издразни първото ти изречение. Не се засягам на 'предвидим'. Всъщност не, засягам се. Невероятно прозрачен човек съм и съм предвидима, а много хора се възползват от това и най-малкият резултат е, че постоянно ме майтапят, а аз много се връзвам. Дразни ме друго в случая. Радвам се, че след като всички дотук споменаха по едно-две-три-четири неща, ти реши да се покажеш като ясновидец и да кажеш, че всичко е било предвидимо, съвсем в духа на темата - пуснал си я и вече си имал в ума си опита от прочетените последвали мнения. Аз обаче гледам да живея простичко. Адски се радвам, че нямам досег с философията от около 6 години. Трудно помня имена. Не вярвам на ясновидки. Обаче вярвам, че има някаква сила, по-висша от нас. Предпочитам да не си затормозявам постоянно мозъка каква е тази сила, с какво се занимава, има ли цел и каква е тая цел. Ако стигна до разговор с някого на тази тематика - може. И ще бъда затапена безмилостно, понеже дори не си правя труда да погледна заглавията из препоръчаната литература по темата, камо ли да я прочета. Току-що ми хрумна нещо - бъдещето престава да е бъдеще, когато оставя у теб чувството за преживяност, обогатеност и натрупан опит. Отделен е въпросът дали си обогатен с нещо положително или с болезнен спомен, който превърташ в ума си, надявайки се да се превърне в бъдеще, за да го изживееш отново и да го запратиш в миналото, но след като вече е оставил правилния отпечатък в душата ти. Клон и корен, ако прочета горния абзац след 2 месеца, сигурно ще се смея с глас. Ненавиждам идиотските лафчета, които характеризират живота като полово предавана смъртоносна болест и подобните им, а това тук ми изглежда невероятно завоалиран, изкривен, издут, после смачкан, после пак издут вариант на разсъжденията за ЖВиВО, които се реят из главата на кифла тип Теодора Андреева (по-известна като фолк-изпълнителката Андреа). Нек'си... не ме впечатляват, разбираш ли? Определено повече бих се впечатлила от теми, свързани с точни науки - там се излагат факти, факти, факти. Изложението е кратко, после има практика. Мисленето за живота е загуба на време за тези, които се опитват да го живеят, каквато се опитвам да се убедя, че съм. И да, мисленето ми е предвидимо. За теб е и оправдано. Малката подробност е, че се чувствам крайно невинна, за да се оправдавам, че се опитвам да си запълня краткия живот в действие, вместо да седна да мисля що е то Животът. И, МБКС, чувствам се адски тъпа, когато чета тази тема. Няма ли един човек, който да се чувства така, или всички му разбирате достатъчно, че да се гъбаркате? ![]() ![]() Поправка: След като посетих тоалетната по малка нужда, включих, че целият ми пост е много извън темата. Хихихи ![]() -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 7th May 2025 - 03:13 AM |